“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Huszonkét évünk a terepen: augusztus 19-e a Humanitárius Világnap

Budapest – Az ENSZ határozata alapján 2008 óta augusztus 19-én ünnepeljük a Humanitárius Világnapot, amikor a világ azok előtt tiszteleg, akik a humanitárius ügyek szolgálatában szakemberként, aktivistaként, önkéntesként dolgoznak. Idén a megemlékezések azokra a civilekre is felhívják a figyelmet, akik elszenvedői egy-egy krízisnek.

Márka üdítő rendőröknek, katonáknak, beteg gyerekeknek és másoknak

Budapest – Nagy mennyiségű, kiváló minőségű üdítőt juttatott el rendvédelmi és más szervezetekhez, kórházakhoz a Baptista Szeretetszolgálat Tisztelet a Hősöknek elnevezésű programja. Az akció rövidesen folytatódik.

Újabb orvoscsoport dolgozik Kárpátalján

Nagydobrony – A Baptista Szeretetszolgálat logisztikai támogatásával vizsgálják és ápolják ezekben a napokban a rászorultakat amerikai egészségügyi szakemberek Kárpátalján.

A cunami árvái nem felejtenek: önkéntesek Srí Lankán

Colombo – A Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei dolgoznak ezekben a napokban abban a Srí Lanka-i gyermekotthonban, amely példaértékű összefogással valósult meg az elmúlt száz év talán legszörnyűbb természeti katasztrófája után. A segélyszervezet munkatársai 14 évvel ezelőtt sikeresen teljesítették vállalásukat, jó helyre kerültek a magyar támogatások, s azóta sem „engedték el” a cunami szörnyű emlékével felnőtt nemzedék kezét.

Most a nagy meleg jelent veszélyt, figyeljünk egymásra!

Budapest – Nem csak a rendkívüli hideg, de a tartós hőség is veszélyes. A Baptista Szeretetszolgálat intézményei, munkatársai gyorsan reagáltak a kialakult helyzetre.

Ellátottunk a hagyományok és a művészetek mestere

Mátészalka - A Baptista Szeretetszolgálat Tábita Alapszolgáltatási Központjának ellátottja a mátészalkai telephelyen Sukta Bertalanné, Erzsike néni, aki házi segítségnyújtásunkat veszi igénybe. Róla írt minap a haromhatar.hu.

Ukrán-magyar együttműködés a non-profit szektorban - fórumbeszélgetés

Budapest, Kijev – Egy-egy kézműves kávé mellett rendeznek nyilvános fórumbeszélgetést július 26-án, csütörtökön 15 órától a Madal Cafe – Specialty Coffee Bar különtermében (Budapest, Alkotmány utca 4.) az ukrán-magyar non-profit szervezetek együttműködéséről.

Segítségnyújtás anélkül, hogy ítélkeznénk: magyarokért Peruban

Lima - Kiváló a Baptista Szeretetszolgálat együttműködése a magyar Külügyminisztériummal: egyebek mellett erről szól az interjú, amit munkatársunk készített Kaleta Gábor perui nagykövettel.

A baptista gyermekotthont nem érte támadás, de fogytán az élelmiszer

Port-au-Prince – A Baptista Szeretetszolgálat a Haitit ért 2010-es földrengés után helyi és nemzetközi partnerségben épített gyermekközpontot, ahol óvoda, iskola, árvaház és szakképzés is várja a fiatalokat. Minap zavargásokról érkeztek hírek.

Külmisszióra felkészítő tréning, segélymunkásoknak

Budapest – A Belügyminisztériummal és az Országos Rendőr-főkapitánysággal kötött együttműködési megállapodás alapján minap veszélyes helyzetekre készítették fel a Baptista Szeretetszolgálat munkatársait és önkénteseit a BM Nemzetközi Oktatási Központjában.

Lap tetejére