“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Italosztás a kánikulában

A tartós kánikula miatt kedden és szerdán a déli időszakban ingyenes italosztást tart a Baptista Szeretetszolgálat a Nyugati téren, a Westend áruház előtt

Fogvatartottak családi kapcsolaterősítő tábora Velencén

Vasárnap este zárult Velencén a fogvatartottak családi kapcsolaterősítő tábora.

SEGÍTS A HERCEGHALMI MENTŐBALESET SÉRÜLTJEINEK!

Bizonyára értesültek a közelmúltban az M1-es herceghalmi lehajtójánál június 06-án történt súlyos balesetre, ahol egy mentőautó karambolozott egy teherkocsival. A baleset során a mentőszolgálat két dolgozója súlyos, maradandó egészségkárosodást szenvedtek.

Víz, élelem, higiéniai eszközök a menekülteknek

Szeged – Július 3-án, pénteken a Baptista Szeretetszolgálat közel 300 ezer forint értékű adománnyal támogatta a szegedi vasútállomáson menedékkérőket ellátó önkéntesek munkáját.

További magyar támogatás mellett a helyi partnerek folytatják a munkát Haitin

Port-au-Prince - Folytatódik Haitin az iskola és a gyermekotthon támogatása, valamint a mozgássérült gyerekek gyógyulásáért indított program, amely igen sikeres.

Izgalmas, értékes, vidám nyelvi tábor

Sárosd – Minden várakozást felülmúló sikerrel folyik közel száz gyermek angol és német nyelvű táboroztatása a Farkas Gyula Baptista Általános Iskolában is. Önkéntes tanárok részvételével zajlik az egyhetes program.

Nagy siker a modern grundmese bemutatóján

Seregélyes – A Pál utcai fiúk színpadi változatának bemutatója nagy sikerrel zárult a baptista általános iskola udvarán.

Táborverés országszerte a bibliaismeret és a barátság jegyében

Az elmúlt héten érkezett negyvenöt amerikai önkéntes részvételével országszerte, immár harmadik éve megkezdődtek a bibliai táborok. A napokban még többen csatlakoznak a tengeren túlról és Európa országaiból a vidám nyári programhoz.

Módszertani fejlesztés európai uniós forrásból a baptista szolgáltatóknál

Egységes szakmai munka, korszerűbb, innovatív módszertani alapelvek és szorosabb együttműködés segíti a jövőben a baptista szociális szolgáltatók munkáját. A Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ 202,2 millió forintos európai uniós támogatást nyert (TÁMOP-5.4.12-14/1-2015-0004) komplex programjára, amelynek végső kedvezményezettje az a közel 22.000 ember, akik nap mint nap baptista intézményeken keresztül kapnak segítséget. Az ország egyik legnagyobb egyházi fenntartójának szervezetei közötti kohézió erősítésén túl a projekt célja a külső kapcsolatok erősítése (más egyházi fenntartókkal való kapcsolatbővítés, önkéntesek képzése és mobilizálása).

Segítség háborús menekülteknek és a gazdasági krízis rászorultjainak

Kárpátalja, Munkács – A kelet-ukrajnai háborús övezetből, a donyecki területhez tartozó Makijivkából érkezett menekülteknek is jutott a Baptista Szeretetszolgálat részvételével a hónap elején útnak indított közös segélyszállítmány csomagjai közül.

Lap tetejére