“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

American Volunteers in Săcueni, Romania

The partners of Hungarian Baptist Aid went to Săcueni, Romania, to estimate the need.

Szorcsik Viktória és barátai a rászorultakért

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat intézményében, a Baptista Szolgáltató Centrum Maglódi utcai telephelyén január 24-én, vasárnap 11 órától Szorcsik Viktória színésznő-műsorvezető barátaival, közöttük Szabó Richárd előadóművésszel mintegy 300 adag meleg ételt (gulyáslevest, babgulyást) osztott ki a rászorulóknak. Ez alkalommal a segélyszervezet munkatársai a nélkülözőket használt téli ruhával is ellátták.

For the Better NGO fundraising for Armenia

Two workers of Hungarian Baptist Aid set up a training in the capital of Armenia, Yerevan.

Technikai támogatás a szolnoki helikopter bázisnak

Szolnok – A Baptista Szeretetszolgálat „Tisztelet a Hősöknek" programján keresztül technikai támogatással segíti a határon szolgáló helikopterpilóták munkáját.

Újabb közös humanitárius segítség Ukrajnának, Kárpátaljának

Budapest – A Karitatív Tanács, amelynek a Baptista Szeretetszolgálat is tagja, döntött arról, hogy ismét segítségnyújtó akciót szervez és adományt juttat el a gazdasági válság és a harcok sújtotta Kárpátaljára, valamint Ukrajna Kárpátokon túli területeire. Megkezdődött a gyűjtés.

Mindenük elégett, segítséget várnak

Székesfehérvár – Volt, akinek nagyon rosszul kezdődött az új év… Egy kétgyermekes székesfehérvári család Kodolányi János utcai lakásában a karácsonyfa bontásakor keletkezett tűz, amelynek következtében kiégett a Kelemen-család szinte teljes otthona és lényegében mindent elveszítettek. Pótlásra szorulnak a berendezési és lakásfelszerelési tárgyak, a ruhák, a cipők, a könyvek, a tanszerek, a hangszerek, az elektronikus eszközök. A házaspár két leányt nevel, az anya a tűz során égési sérüléseket szenvedett. Aki segítene rajtuk, az alábbi számlaszámra utalhat: 11736082 - 20054403 - 00000000. A közlemény rovatba írják rá: Kelemen-család.

Az „Együtt-Értük” Alapítvány megköszönte

Martonvásár – Az „Együtt-Értük” Alapítvány immár 24 éve azért dolgozik, hogy az értelmileg, illetve súlyosan-halmozottan sérült gyermekek és fiatalok életkörülményei javuljanak. A szervezet január 14-én évértékelő rendezvényen látta vendégül támogatóit, segítőit, önkénteseit, közöttük a Baptista Szeretetszolgálat munkatársait is.

Beszélgetés a hajléktalanságról, újabb közös ételosztás

Budapest – Január 12-én a Párbeszéd Házában a hajléktalanokról, a hajléktalan-ellátás problémáiról és az előttünk álló feladatokról beszélgettek a fedél nélküli embereket segítő szervezetek képviselői. Az esemény résztvevője volt Ghyczy Gellért, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa is.

Felkészítő tréning Jerevánban

Jereván – A tavalyi hasonló grúziai tevékenység után januárban Örményország fővárosában, Jerevánban tart felkészítő foglalkozásokat a Baptista Szeretetszolgálat két munkatársa.

Meleg ruhát válogathattak és ebédet kaptak a rászorultak

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat a hideg téli időjárás veszélyeire való tekintettel 2016. január 11-én, hétfőn 11 órától nagy mennyiségű meleg ruhát osztott ki a nélkülözőknek. A rászorulók mintegy 450 adag meleg ételt (kelkáposzta főzeléket virslivel) is kaptak Kőbányán, a Baptista Szolgáltató Centrum Maglódi utca 143-as szám alatti telephelyén.

Lap tetejére