“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Trefort-díjat kapott Szabó Károly, a

Trefort Ágoston-díjban részesült Szabó Károly - Az országos tanévnyitón Balog Zoltán miniszter az egyházi fenntartók közül egyetlenként kitűntette a kisújszállási baptista iskola tanárát -

Nepálban a segélyszervezet csapata

A Baptista Szeretetszolgálat közleménye a házi segítségnyújtás szolgáltatásáról

A legszegényebb magyarok között

Vésztő - A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai az elmúlt hetekben bejárták hazánk számos települését, olyan helyszíneket keresve fel, ahol súlyosan nélkülöznek az emberek. Ellátogattak például hajléktalanszállókra, népkonyhákra, és a rászorultság egyéb állomásait is megjárva tapasztalataikat riportokban rögzítették. A tervek szerint kiadvány készül.

Amerikai egészségügyi csoport járt Ukrajnában

Kárpátalja - A Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével újabb amerikai egészségügyi csoport dolgozott az elmúlt napokban a kárpátaljai rászorultakért.

Kitüntették a hős pilótákat

A honvédelmi miniszter által adományozható legmagasabb kitüntetéssel, a Hazáért Érdemjellel tüntette ki Hende Csaba augusztus 17-én Litauszki Zoltán alezredest és Horváth László őrnagyot, akik sikeres kényszerleszállást hajtottak végre a honvédség egyik Jak-52-es oktatógépével, miután az a levegőben kigyulladt.

Kis betegek szeretettel meghintett tábora Seregélyesen

Seregélyes – Sok spontán ölelés és mosoly: ilyen jeleneteknek lehetett tanúja mindaz, aki meglátogatta a seregélyesi baptista általános iskola alapítványának daganatos táborát az elmúlt héten.

Meghívó

A Baptista Szeretetszolgálat 2015. augusztus 29-én (a nyári szünet utolsó szombatján) 11-18-óráig a „Tisztelet a Hősöknek” program részeként szeretettel meghívja a rendészeti, rendvédelmi, mentő, tűzoltó, katasztrófavédő, pénzügyőr, NAV dolgozók, katonák gyermekeit a Lurdy házban található, Lurkó Bill Vadnyugati Élményvárosba egy nagy nyárbúcsúztatóra. A jelentkezőket szeretnénk megajándékozni egy élménnyel és egy ajándékkal!

Öt éve történt

A Tisztelet a Hősöknek program tiszteleg Gamauf János (1981-2010) rendőr főtörzsőrmester előtt, aki öt éve augusztusában szolgálatteljesítés közben kapott halálos lövést. Egy sötétben megbúvó fiatal férfi az ott intézkedő rendőrre és az ellenőrzött gépkocsira adott le több lövést. A rendőr főtörzsőrmester és a személyautó egyik utasa a lövések következtében a helyszínen életét vesztette.

Történelmi segítség

A Sziklakórház Atombunker Múzeum a Budai Vár alatt húzódó barlangrendszerben megdöbbentő hitelességgel kelti életre a II. világháború és az 1956-os forradalom történéseit, ami különleges élményt nyújt a rászoruló gyermekeknek szervezetett programok palettáján.

Lap tetejére