“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Nagyszerű siker a RobotChallenge 2016 világversenyen!

Author: Főadmin Date: 2016. március 14., hétfő 12:11

 

Idén 39 országból több mint 800 versenyzővel összesen 645 robot vizsgázott a bécsi RobotChallenge 2016 elnevezésű világversenyen. A Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata két versenyszámban összesen hét robottal érkezett a március 12-én és 13-án megrendezett eseményre.  A Lego Sumo kategória a kihívás legnépszerűbb versenyszáma volt az idei évben, összesen 141 szumó robot vett részt a küzdelmekben. (A szumó robotok szerkezetükre, szenzorjaikra és programozásukra hagyatkozva, autonóm módon, emberi beavatkozás nélkül küzdenek egymással.) A magyar csapat által készítettöt szumó robot közül három csoportelsőként, kettő csoportjának a második helyén jutott az egyenes kieséses rendszerű döntőbe, melyet két ágra osztva rendeztek meg a szervezők.

A kedvezőtlen sorsolás következtében a döntő egyik ágán négy, a másikon egy robotunk küzdhetett a legjobb négy közé kerülésért. A döntő első ágán kiemelkedő teljesítménnyel sikerült mindkét helyet megszereznünk a legjobb négybe kerülésért vívott mérkőzéseken, a második ágon lévő egy robotunk szintén magabiztos győzelmekkel kvalifikálta magát a legjobb négy közé. A négyes döntőben a legjobb kettő közé kerülésért a 2-Bit-2 nevű robotunk búcsúztatta olasz ellenfelét, a másik ágon „házi” versenyünkben a 2-Bit-1 elnevezésű robotunk jutott a döntőbe. A harmadik helyezésért zajló küzdelemben a NiceDroid nevű robotunk  szintén legyőzte olasz ellenfelét.

Végül a világverseny Lego Sumo kategóriájának első három helyén magabiztos teljesítménnyel a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata által készített és programozott magyar robotok végeztek, így a dobogó mindhárom fokát magyar csapat foglalhatta el.

A Line Follower Lego versenyszámban a robotok az F1-es pályák kicsinyített másolatán versenyeznek, gyorsasági futamok során. Az 59 robot nemzetközi mezőnyében robotunk a döntőbe jutott, ahol végül a legjobb 8 közé jutva zárta a versenyt.

A csapat tagjai: ifj. Abán Csaba, Jakab Ágnes, Léka Patrícia, Papcsák Nóra Annamária, Poór Lili.  Felkészítőjük Abán Csaba volt.

 

RELATED NEWS

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére