“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Bejárás Slavonski Brodban

Slavonski Brod – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai horvát baptista kollégáik oldalán minap részt vettek a bosnyák–horvát határhoz közeli, horvátországi Slavonski Brod településen a migránsok számára felépített új regisztrációs tábor bejárásán.

A télre készülnek az Utcafront munkatársai

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront elnevezésű intézménye a téli krízisidőszakra készül, ezért munkatársai közleményt fogalmaztak meg a rászorultak érdekében.

Módszertani fejlesztés európai uniós forrásból a baptista szolgáltatóknál

Budapest – Egységesebb szakmai munka, korszerűbb, innovatív módszertani alapelvek és szorosabb együttműködés segíti a jövőben a baptista szociális szolgáltatók munkáját. A célokat európai uniós támogatásból sikerült megvalósítani.

Újabb éjszakai „műszakok” kezdődtek Opatovacban

Opatovac (Apáti) – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak egy újabb csoportja kezdte meg október 26-án, hétfőn éjszaka a munkát Horvátországban, az opatovaci regisztrációs menekülttáborban. Az érkező migránsokat a magyarok és az őket segítő amerikai önkéntesek az első állomáson fogadják, s igyekeznek megadni nekik a lehető legtöbb segítséget. A segélyszervezet elsődleges célja továbbra is a gyermekek és a nők támogatása, ellátása. A csoport váratóan a hét végen érkezik vissza Budapestre, de a következő hét elején ismét útnak indul egy újabb váltás, azaz a jelenlét továbbra is folyamatosnak mondható Opatovacban.

Köszönet a Hell Energy Magyarország Kft.-nek a támogatásért!

Budapest, Horvátország, Szerbia – A nyár közepétől szinte folyamatosan nagy terhet rótt a magyar rendőrségre, a honvédségre a krízishelyzet kezelése, a határzár kiépítése, a magyar határ folyamatos védelme. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei a krízishelyzet kialakulásától kezdődően folyamatosan a „frontvonalból” segítik a menekülteket Magyarországon, Szerbiában és Horvátországban, de ugyanakkor a „Tisztelet a Hősöknek” programon keresztül elismerik és támogatják a magyar katonák, rendőrök munkáját.

Kemény munka, egyre nagyobb feszültség

Sid, Opatovac – A horvátországi Opatovac mellett legutóbb a szerbiai, vajdasági Sid-ben is segítettek a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai. Élelmiszersegélyt osztottak a menekültek között, valamint felmérték a további segítségnyújtás lehetőségeit. A segélyszervezet önkéntesei elmondták, két-háromszázas csoportokban érkeznek a migránsok a városba, többségük gyalogosan. Opatovacban pedig tovább folyik a megfeszített munka.

Együttműködés és lelki gondozás

Hajdúszoboszló – Steiner József, a Baptista Szeretetszolgálat missziói igazgatója vezeti azt a konferenciát, amely október 21-én, szerdán és 22-én, csütörtökön várja a résztvevőket a hajdúsági üdülővárosban. A találkozó, a program legfontosabb célja az együttműködés összehangolása a segélyszervezet munkatársai, az iskolalelkészek, a lelki gondozók és az angol nyelvterületről érkezett, elsősorban amerikai anyanyelvi önkéntesek, lektorok között.

Folytatódik a Bibliaiskola programja

Balatonföldvár – Már megkezdődtek az egyeztetések a Baptista Szeretetszolgálat és az amerikai baptisták közös Bibliaiskolájának tavaszi folytatásáról. Legutóbb harminc roma pásztor kapott diplomát.

Fejlesztések a Baptista Szolgáltató Centrumban

Budapest – Rövidesen két új elemmel bővül a Baptista Szeretetszolgálat Maglódi utcai szolgáltató központja: egyéni esetkezelés, szociális ügyintézés igénybe vételére, ruhacserére is lehetőségük lesz a rászorulóknak.

Kölcsönözhető gyógyászati segédeszközök

Pécs – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai is részt vettek minap azon a megbeszélésen, amelynek célja egy országos logisztikai hálózat megteremtése annak érdekében, hogy egy-egy baleset, hosszabb rehabilitációs kezelést igénylő betegség esetén a rászoruló családok felépülést szolgáló gyógyászati segédeszközöket kölcsönözhessenek.

Lap tetejére