“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

„Ezért a csodáért érdemes dolgozni!”

Rudolftelep, Pécs – Semmi sem tud olyan nagyot ütni, mint az élet, de nem az számít, mekkorát üt, hanem, hogy mennyi ütést állsz ki. Bírni kell a pofont és muszáj menni tovább, mert csak így lehet győzni!, állítja Ludva Henrietta. Véleményét a testvérével történtek után fogalmazta meg. A Baptista Szeretetszolgálat erejéhez mérten segítette a csodálatos gyógyulást.

Munkában a Krízisautó, szükség van téli ruhára!

Budapest – A nagy hideg miatt különösen fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkben élőkre és megakadályozzuk a tragédiákat, a közöny ellen tenni kell: erre figyelmeztetnek a Baptista Szeretetszolgálat téli krízisellátásban résztvevő szociális munkásai.

2016: az értékek éve

1982-ben egy átfogó értékrendszeri kutatás történt Európa sok országában, köztük Magyarországon is. Arra a kérdésre, hogy: „Van-e valami, amiért a családján kívül feláldozná magát?” Vajon ma mit tartanak az emberek értéknek?

Örömtelibb új esztendőt a legszegényebbeknek is!

A Baptista Szeretetszolgálat az óév egyik legsikeresebb projektjeként készítette el A szegénység 100 arca című kiadványt és indított támogatási programot a kötetben szereplők megsegítéséért. A megfogalmazott célok megvalósítása a 2016-os esztendőben is folytatódik.

Sikeres volt a Cipősdoboz Akció Kelet-Magyarországon is

Nyíregyháza – Hagyomány, hogy a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület tagjai és négylábú segítőik évről-évre a nyíregyházi Adventi Forgatagban gyűjtik az adományokat a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciójának keretében. Így történt ez 2015-ben is.

Katonai-civil kerekasztal megbeszélés a migrációról

Budapest – A Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ (MH CKELMK) meghívására Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője minap részt vett egy olyan kerekasztal beszélgetésen, ahol a résztvevők a migrációs helyzet kezelése során összegyűjtött tapasztalataikat osztották meg egymással.

Hollandok pályázata otthonok felújítására

Tápióbicske – A település lakosságának összetétele, a hátrányos helyzetű gyermekek nagy száma miatt a Baptista Szeretetszolgálat a helyi óvodába és iskolába is eljuttatta a cipősdoboz ajándékokat az ünnepre. A segélyszervezettel együttműködő Michel van Boxtel és felesége, Janet tevékenyen részt vett az iskolások dobozainak elkészítésében. A karácsonyi ünnepségen a holland munkatársak pályázati lehetőséget hirdettek a gyermekek szüleinek, melynek értelmében a nyertesek lakóotthonait az előre megbeszélt módon és formában újítják fel a 2016-os év augusztusában Hollandiából érkező önkéntesek.

Karácsonyi étel- és ruhaosztás Kőbányán

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat a szentestét megelőző napon, december 23-án, szerdán 11 órától mintegy 300 adag meleg ételt (székelykáposztát, vagdaltat krumplival, süteményt) osztott ki a kőbányai rászorulóknak a Baptista Szolgáltató Centrum Maglódi utca 143-as szám alatti telephelyén. Ez alkalommal a nélkülözőket használt ruhával is ellátták.

Idén összesen több mint 42 ezer cipősdoboz ajándék

Budapest ¬– Ebben az évben adományozóinak és támogatóinak köszönhetően több mint 42 ezer cipősdoboz ajándékot gyűjtött össze a rászoruló gyerekeknek a Baptista Szeretetszolgálat. A segélyszervezet idén 12. alkalommal, először nyomon követési lehetőséggel hirdette meg a Cipősdoboz Akciót.

Jubileumi cipősdoboz átadás a Parajdi Sóbányában: 10 év, 20 ezer doboz

Parajd – Az ajándékozás öröme és békesség a föld felszíne alatt: ebben az esztendőben, tizedik alkalommal is eljutott Erdélybe a Cipősdoboz Akció küldeménye, a gyerekek a sóbánya fenséges csarnokában kapták meg a több száz dobozt. Tíz év alatt mintegy 20 ezer cipősdoboz ajándékot juttatott Erdélybe a Baptista Szeretetszolgálat.

Lap tetejére