“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Adventi hangverseny a Cipősdoboz Akció hajrájában a Budapest Sportarénában

Budapest – Pécs és Miskolc után december 13-án, vasárnap este az idei Cipősdoboz-kampány során harmadik alkalommal a Budapest Sportarénában léptek fel a Baptista Szimfónikusok. A nagyszerű hangversenyt neves vendégművészek fellépése egészítette ki, s átadtak néhányat az év első budapesti cipősdoboz ajándékai közül is.

A mi világunk: beszélgetés és programbemutató

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai is közreműködtek december 11-én, pénteken délután, illetve este azon a filmfesztiválon, amely A mi világunk címmel várta az érdeklődőket a Kino Cafe Moziban. A különböző rövidfilmek blokkjai között szerveztek programbemutatót és beszélgetést a világ valós problémáiról, a megoldási lehetőségekről. A Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi osztályának két munkatársa, Baczkó Zsuzsanna és Fellegi Kató a Museo Mundial program kapcsán a globális problémákról és a mikrohitelezésről, azaz a fejlődő világ fejlesztés-finanszírozásáról beszélt az eseményen.

Közös ételosztás a máltai udvarban

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen december 11-én, pénteken 16 órától 500 adag ételt (bolognai spagettit) osztott ki a rászorulóknak a Batthyány téri máltai központ udvarán, ahol orvosi autó is várta a nélkülözőket. Az ételosztást másnap, december 12-én, szombaton 12 órától a segélyszervezetek megismétlik, akkor újabb 500 adag étel kerül a hajléktalanok, szegény emberek tányérjába, tea a poharába. Az akció célja volt az is, hogy felhívják a figyelmet a nélkülöző emberekre, a segítségnyújtás fontosságára.

Two New Tenders with HBAid's International Partnership

Brussels – Hungarian Baptist Aid (HBAid), alongside with its Italian and Spanish partners, started its new grant program.

Két új pályázati program nemzetközi partnerségben

Brüsszel – A Baptista Szeretetszolgálat olasz és spanyol partnerével két új pályázati program végrehajtásában vesz részt, a munka már elkezdődött.

Adományosztás országszerte

A Baptista Szeretetszolgálat Adományozási Igazgatósága a karácsonyi ünnepek közeledtével már november hónapban nagy mennyiségű adományt juttatott el a rászorulókhoz.

Horváth Sándor és a Túlélés a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Budapest – Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat biztonsági csoportjának vezetője minap mutatta be Túlélés című könyvét, amely a segélyszervezet gondozásában jelent meg korábban. A szerző tizenkét kötetet adott át az intézménynek.

Az első betlehem Nagycserkeszben

Nagycserkesz - A Baptista Szeretetszolgálat közmunkásai betlehemet állítottak az evangélikus templom kertjében Dobóné Somogyi Eszter irányítása mellett. A faluban sosem állt még Betlehem. A település lakossága nagy örömmel fogadta ezt a kezdeményezést és őszinte örömüket és köszönetüket fejezték ki azért, hogy ezáltal is gazdagodott Nagycserkesz.

Télapó Expresszel a Magyar Vasúttörténeti Parkba

Budapest – A Baptista Integrációs Központ Családok Átmeneti Otthonaiban élő gyermekeket lepett meg különleges ajándékkal a segélyszervezet partnere, a Magyar Vasúttörténeti Park december 4-én, pénteken.

Toszeczky Renáta előadása az emberkereskedelemről

Kiskunfélegyháza – A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság szervezésében december 2-án rendezték meg az Emberkereskedelem, embercsempészet, modernkori rabszolgaság, csicskáztatás, illegális foglalkoztatás megjelenési formái című oktatás-konferenciát a helyi polgármesteri hivatal dísztermében. Toszeczky Renáta, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa fontos előadást tartott az eseményen.

Lap tetejére