“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Világbajnoki ezüstérem Portugáliában

Caldas da Rainha (Portugália) – A közelmúltban rendezték meg Portugáliában a kempó nyílt harcművészeti világbajnokságot. A rangos eseményen a magyar Zen Bu Kan Kempo sportági szövetség válogatottjának tagjaként immár második alkalommal vett részt a seregélyesi baptista általános iskola nyolcadik osztályos tanulója, Csizmadia Dániel, a Sárosdi Kempo SE versenyzője, aki világbajnoki ezüstérmes lett.

Helyzetfelmérés Görögországban, az idomeni menekülttáborban

Idomeni – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai meglátogatták a görög-macedón határ mentén fekvő idomeni menekülttábort, ahol érkezésük idején mintegy 10-13 ezer migráns várta, hogy nyugatra juthasson. Horváth Sándor, a segélyszervezet migrációs válságkezelési programvezetője a helyszínen mérte fel a helyzetet.

A Terbe-lányok kettős győzelme

Miskolc – Kettős győzelmet arattak a budapesti Baptista Külkereskedelmi Szakközépiskola tanulói, a Terbe-nővérek a sakk Diákolimpián. Julianna veretlenül 9-ből 8 ponttal védte meg bajnoki címét, míg Zsuzsanna szintén veretlenül 7 és fél ponttal követte húgát a dobogón.

Macedóniában, a magyar rendőröknél

Gevgelija – A Baptista Szeretetszolgálat csoportja meglátogatta a Macedóniában szolgáló magyar rendőröket és a Tisztelet a Hősöknek! elnevezésű program keretében ajándékokat adott át azoknak, akik határainktól távol is biztonságunkért dolgoznak.

Húsvéti ebéd és ajándék szépkorúaknak

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat partnerei segítségével a húsvéti ünnep alkalmából szépkorúakat ajándékozott meg és látott vendégül.

Az élet győz a halál felett

Budapest – A hajléktalanok lapja, a Fedél nélkül kért és közölt március 23-án interjút Szenczy Sándorral, a Baptista Szeretetszolgálat elnökével a kereszténység legnagyobb ünnepe alkalmából. Ezt idézzük.

Nem kell félned!

Körülöttünk a világ felfoghatatlan gyönyörűsége. A ház megint úgy dobja le magáról a vakolatot, akár a kígyó a bőrét, a kémény még keserű füstöt küld a hideg ég felé, ahol a szürke, vékony felhőpaplant erőtlenül szakítja át fényujjaival a Nap. De a tavasz, az újjászületés megkezdődött, nem kell félnünk...

Migration Crisis and Communication, Training in Slovenia

Ljubljana - the delegate of Hungarian Baptist Aid's Department of Communication, participated a three-day-long intensive training in the capital of Slovenia between March 21st and 23rd.

Menekültügy és kommunikáció: továbbképzés Szlovéniában

Ljubljana – Háromnapos intenzív képzésen vett részt a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs részlegének küldötte a szlovéniai fővárosban. A március 21 és 23 között tartott kommunikációs és technikai felkészítésen olyan neves előadók beszéltek és szerveztek munkacsoportokat, mint a BBC hírcsatorna munkatársai, a UNHCR megbízottjai, amerikai székhelyű humanitárius szervezetek vezetői és megbízott előadói.

Roma Mission in Transylvania (RO)

Sacueni – The last couple of days, workers of Hungarian Baptist Aid (HBAid), together with its American partners, Baptist Men and Women on Mission, continued its programs helping the Hungarian speaking Roma people living in Romania, near the Hungarian-Romanian border.

Lap tetejére