“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Kisgyermekes családok támogatása

Opatovac (Apáti) – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai Horvátországban, az opatovaci menekülttáborban csütörtökön több száz élelmiszercsomagot és hálózsákot osztottak ki a kisgyermekes migráns családoknak. Az adomány egy része Michel van Boxtel koordinálásával holland támogatás útján érkezett, aki a horvátországi baptista önkéntesek mellett részt vett az osztásban.

Holland használt ruha Kárpátaljára

Nagydobrony – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai minap elszállították Kárpátaljára a Hervormd Sliedrecht elnevezésű holland keresztény gyülekezet által küldött ruhaadományt. Michel van Boxtel, a holland adományozók kapcsolattartója is elkísérte őket és segítette a közel háromtonnányi használt ruha célba juttatását.

Katonák, rendőrök és mentők pihennek a Baptista Szeretetszolgálat segítségével

Ráckeve – A Baptista Szeretetszolgálat a határok mentén kialakult helyzetre tekintettel, ismerve az ott szolgáló rendőrök, katonák és mentők leterheltségét és helytállását, a ráckevei Duna Relax Wellness szálloda segítségével nemrégiben egy kis pihenésre hívta őket.

Találkozott a "Támogatott lakhatás" munkacsoport

Nem először találkoztak a TÁMOP -5.4.12-14/2015-0004 számú "Baptista szolgáltatók módszertani fejlesztése" projektben dolgozó "Támogatott lakhatás munkacsoport" tagjai az elmúlt héten Gyulán. A BÉTESZ gyulai intézményének megtekintése mellett az új típusú szolgálat működésének legfontosabb szakmai kérdéseiről egyeztettek a találkozó résztvevői

Adventi hangverseny és istentisztelet a Budapest Sportarénában

A Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat nagy örömmel hív mindenkit arra a nagyszabású ünnepségre, amelynek a XII. adventi Cipősdoboz Akció apropóján a BudapestAréna ad helyet december 13-án, vasárnap.

Felújítás és akadálymentesítés Debrecenben

Debrecen – A Baptista Szeretetszolgálat debreceni intézményében, a Boldogkerti Támogatott Lakhatásban jelenleg is zajlik a TIOP-3.4.2-11/1-2012-0103 kódjelű pályázat megvalósítása: az akadálymentesítés és a felújítás a cél.

Gyűjtés a királyok városában

Székesfehérvár – A Baptista Szeretetszolgálat október 4-én, vasárnap a fehérvári Furfang Fesztiválon is gyűjtött a kárpátaljai rászorulóknak.

Eljutott Horvátországba az amerikai baptisták adománya

Opatovac - Szeptember 29-én indult útnak a Baptista Szeretetszolgálat újabb segélyt szállító konvoja, amely a horvát -szerb határhoz közel eső opatovaci regisztrációs gyűjtőtábor számára vitt adományt.

American Baptist Donations arrived

Opatovac – On September 29th, Hungarian Baptist Aid’s convoy to deliver aids arrived to the registration relocation camp in Opatovac near the Croatian-Serbian border.

Globális problémák, globális tanulás

Budapest – Baczkó Zsuzsanna, a Baptista Szeretetszolgálat projektvezetője értékes előadást tartott hétfőn egy fővárosi szakmai konferencián a globális problémákról.

Lap tetejére