“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Baptista vezetők Sierra Leonéból

Author: Főadmin Date: 2016. május 09., hétfő 16:32

 

A sokat szenvedett afrikai országból érkezett Joseph S. Fornah és Titus Kamara a segélyszervezetnél járva megköszönte a Baptista Szeretetszolgálatnak azt a munkáját, amit az Ebola-járvány idején végzett elsősorban helyi önkéntesének irányításával. A vendégek meglátogatták a segélyszervezet néhány fővárosi szociális intézményét, majd tapasztalatokat gyűjtöttek, illetve cseréltek a magyar munkatársakkal. Baczkó Zsuzsannával, a nemzetközi részleg programvezetőjével a jövőbeni együttműködés, magyar segítségnyújtás lehetőségeiről is beszéltek.              

A tevékenység annak idején egy külügyes segéllyel indult, a magyar állam támogatásához a Baptista Szeretetszolgálat is csatlakozott: steril eszközöket vásároltak, ezeket a Külügyminisztérium juttatta el az ebola által leginkább érintett országokba. Füredi Kamilla baptista misszionáriusként több évtizede élt Sierra Leonéban, a szeretetszolgálat az ő segítségével nyújtott közvetlen támogatást, miután Kambia körzetet karantén alá helyezték a hatóságok, mert nagyon megemelkedett a fertőzöttek száma. „A helyzet reménytelen, imádkozzatok értünk és azért, hogy ez a halálos kór ne tegye tönkre az országot”, üzenték akkor. Füredi Kamilláék vödröket, fertőtlenítőszert, szappant vittek az embereknek és rizst, hogy ne éhezzenek. A járvány után a szervezet az újrakezdésben is segített: helyi partnereik révén vetőmagokat, palántákat, szerszámokat és tartós élelmiszerekből álló segélycsomagot adományoztak a rászorulóknak. Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója nemrégiben a helyszínen járva mérte fel a helyzetet, neki külön is köszönetet mondtak minap a helyi baptista vezetők.   

 A WHO adatai szerint a járvány kitörése, vagyis 2013 vége óta a nyugat-afrikai térségben 11 ezer olyan ebolás esetet regisztráltak, amelynek áldozata nem élte túl a betegséget. A mezőgazdaságból és kiskereskedelemből élők többségét a karantén ellehetetlenítette, megfosztva őket amúgy is szerény megélhetésüktől. A járvány miatt nagyon sok gyerek maradt árván, mindenféle támogatás nélkül.  

 

 

  

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére