“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat csapata az Open Road Fesztiválon

Alsóőrs – Motorozás, zene és jótékonyság. Június 8-tól 12-ig a Balaton-parti településen rendezik meg az idei Open Road Fest elnevezésű eseményt, amelynek második alkalommal partnere, résztvevője a Baptista Szeretetszolgálat csapata. Idén ismét lesz Jótékonysági Kids Race, az óvodások június 10-én, pénteken 17 órakor pattannak motorra.

Otthon a hajléktalanok világában

Budapest – „Ők is ugyanolyan értékesek, mint én” – hajléktalanokról, drogosokról ritkán halljuk ezt a kijelentést, amit Szeverényi Benjámin vall. Ő köztük, értük dolgozik nyolc éve a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront Szolgálatánál. Az apró, de jelentőségteljes örömök, visszaesések és megújuló bizalom jellemezte hajléktalanszállón jártunk.

Beiktatták a baptista egyház vezető tisztségviselőit

Budapest – A Magyarországi Baptista Egyház 2016. évi közgyűlése által választott vezető tisztségviselők ünnepélyes beiktatása június 5-én, az Újpesti Baptista Imaházban volt.

„Ti adjatok nekik enni!”

„Ti adjatok nekik enni!”, olvastam a Bibliában két évtizeddel ezelőtt Jézus szavait, miközben lelkemről, mint öreg vályogházról a régi meszelés, úgy szakadtak le egykori léhaságom, világnézetem rétegei. Nem gondoltam, miként is hihettem akkor, hogy ezek a szavak olyan késztetésre indítanak, olyan tettekre ragadtatnak, hogy az Úr 2016. esztendejében Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezetének vezetőjeként kell számot adnom a múltról. És önmagamról is, biztosan.

„A lehetetlennek látszó váljék még többször lehetségessé”

Hajdúszoboszló – Június 2-án és 3-án a Baptista Szeretetszolgálat országos vezetői konferenciát rendezett az üdülővárosban. A Hittel és szakértelemmel című esemény jelentőségét növelte, hogy a segélyszervezet idén jubilál, hiszen 20 esztendős.

Forum about the Migration Crisis

Budapest – Sándor HORVÁTH, program co-ordinator of Hungarian Baptist Aid, presented the experiences of the aid organization from the migration crisis and the Hungarian actions before and after the construction of the temporary border lock, at the request of the Civil and Military Cooperation and Psychological Operations Center.

Fórum a migrációs válságról

Budapest – A migrációs válságról, az ideiglenes határzár felépülése előtti és utáni magyarországi tapasztalatokról tartott előadást minap Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője a Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ felkérésére.

Kiállítás készült a 20 éves Baptista Szeretetszolgálat történetéről

Hajdúszoboszló – Idén 20 esztendős a Baptista Szeretetszolgálat. A jubileum emlékére vándorkiállítás készült, fényképek és írott anyagok idézik fel a múltat, azt az utat, amit a segélyszervezet az alapítástól máig megtett, a munkát, amit elvégzett. Természetesen a teljesség igénye nélkül, hiszen amikor a munkatársak számot vetettek a tevékenységek, akciók sorával, látták, lehetetlen minden részletről megemlékezni. A tárlat első állomása Hajdúszoboszló, ahol június 2-án nyitotta meg a szervezet országos vezetői konferenciáját. Ime, a 20 év legfontosabb mérföldkövei…

Támogatás a határon szolgáló katonáknak

Hódmezővásárhely – A Tisztelet a Hősöknek elnevezésű program munkatársai újabb állomásként minap ellátogattak a Bercsényi Miklós laktanyába, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokságára, ahol száz egységcsomagot adtak át a határon szolgáló katonáknak.

Jótékonysági Kids Race: már Mező Misi is felajánló!

Alsóőrs – Motorozás, zene és jótékonyság. Június 8-tól 12-ig a Balaton-parti településen rendezik meg az idei Open Road Fest elnevezésű eseményt, amelynek második alkalommal partnere, résztvevője a Baptista Szeretetszolgálat csapata. Idén ismét lesz Jótékonysági Kids Race, az akcióhoz minap Mező Misi is csatlakozott.

Lap tetejére