“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Grief, Sympathy and Prayer - Message from French Baptists

Paris – Hungarian Baptists expressed their sympathy and prayed together with their French brothers and sisters for the victims and their family members after the terrorist attack in Paris.

Gyász, együttérzés és imádság - a francia baptisták üzenete

Párizs – A magyar baptisták kifejezték együttérzésüket és lélekben együtt imádkoznak francia testvéreikkel az áldozatokért és azok családtagjaiért a párizsi terrorcselekményen után.

Ünnepség a Szociális Munka Napján

Budapest – A Magyarországi Baptista Egyház a Szociális Munka Napja alkalmából rendezett ünnepséget november 13-án, pénteken a Benczúr utcában.

Feszült a helyzet Sid környékén – kollégáink jelentik Szerbiából

Sid – A görög komphajósok sztrájkjának befejeződését követően újabb migránshullám érte el a dél-balkáni térséget. A Szerbián átvonuló menekültek száma ismételten magas, több ezerre tehető naponta és a helyi szervek főként saját erőből próbálnak úrrá lenni a helyzeten.

Tehetséggondozó ifjúsági sakktábor a Velencei-tó partján

Velence – Havi rendszerességgel ad otthont a tóparti város a baptista oktatási intézmények egyhetes edzőtáborának. A programban olyan gyermekek vesznek részt, akik ehhez elég tehetségesnek bizonyultak.

Munkatársunk, Kiss Eszter a horvát sajtóban

Opatovac, Slavonski Brod – Még az opatovaci menekülttáborban töltött napok során kérdezte a Nedjelni Jutarnji országos terjesztésű horvát lap újságírója a Baptista Szeretetszolgálat fiatal munkatársát, Kiss Esztert. A lapot minap eljuttatták hozzánk horvátországi baptista partnereink.

Aranyanyu-díj: munkatársunkra, Toszeczky Renátára is lehet szavazni!

Budapest – A Richter Aranyanyu Díj csak nőknek szól és célja immár ötödik éve, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat. A díjat 2011-ben alapította Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt. Idén a szociális területen dolgozók kategóriájában a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programjának koordinátorát, Toszeczky Renátát is jelölték.

Túlélés – értékes, hasznos könyv a honvédségi könyvtáraknak

Budapest – Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat biztonsági tanácsadója a napokban 40 könyvet adott át a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóműhely vezetőjének, Besenyő János ezredesnek. A könyv elérhető lesz minden honvédségi könyvtárban és remélhetőleg hasznos olvasmányt, ismeretanyagot nyújt majd a válsághelyzetekbe induló katonák számára is.

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársa a globális problémákról

Budapest – A globális problémákról rendezett fórumot minap a Demnet Alapítvány és a HAND Szövetség. Az est, illetve a tanulmány-bemutató november 6-án, pénteken délután a Millenáris Park Európa Pontján volt, az eseményen elmondta véleményét Baczkó Zsuzsanna, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője is.

Közös tréningen az emberkereskedelem elleni küzdelem résztvevői

Szarvas – Az emberkereskedelem és a kizsákmányolás áldozatai a sebezhetőség és az illegalitás között címmel rendezett sikeres konferenciát november 4-től 6-ig a Baptista Szeretetszolgálat.

Lap tetejére