“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Magas rangú amerikai diplomata a baptista iskolában

Kisújszállás – A december igazán különlegesen kezdődött az Illésy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolában, hiszen az Amerikai Egyesült Államok Budapesti Nagykövetsége és az EMMI közös pályázatának egyik nyerteseként az oktatási intézmény „Álmaidban Amerika visszainteget” címmel Amerika-napot rendezhetett.

Az Utcafront várja az adományokat!

Budapest – A hideg hónapokban a hajléktalanok sokkal inkább ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, mint máskor. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai arra hívják fel a figyelmet, hogy szükség lenne pokrócokra, kabátokra, hálózsákokra, téli cipőkre, zoknikra, kesztyűkre, nadrágokra és pulóverekre. A felajánlások ügyében Kalló Zoltánné várja az értesítéseket az utcafront@baptistasegely.hu címen, vagy a 06-1-2609855-ös telefonszámon.

A BM elismerése: a közfoglalkoztatásban kiemelkedően teljesített a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest – A közfoglalkoztatásban kiemelkedően teljesítő ötven önkormányzatot és két szeretetszolgálatot jutalmazott a Belügyminisztérium december 1-én, az elismeréseket Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár adta át.

Gilda Max: éjjel-nappali gyűjtőhelyek a fővárosban

Budapest - A Gilda Max mozgásközpont idén csatlakozott először a Cipősdoboz Akcióhoz és ezzel az adománygyűjtés a fővárosban öt éjjel-nappali gyűjtőponttal bővült.

A Cipősdoboz Akció idén is várja a rászoruló gyerekeknek készített ajándékokat

Budapest – Újra várja a cipősdoboz ajándékokat a jótékonysági akciót tizenhárom éve életre hívó Baptista Szeretetszolgálat. Az évről-évre egyre népszerűbb Cipősdoboz Akció központi bázisa a budapesti Deák téren található Cipősdoboz Vár, amelyet ünnepélyes keretek között nyitottak meg december 1-jén. Az akció idén újabb budapesti gyűjtőponttal bővült, és idén is elérhető a csomagkövetés, vagyis a felajánlók egy része nyomon követheti majd, melyik településre kerül az általuk elkészített ajándék. A szervezők abban bíznak, hogy ez a lehetőség tovább növeli a bizalmat a program iránt, és még többen csatlakoznak majd a cipősdoboz ajándék-készítők népes táborához.

Volonteurope Newsletter November 2016

Editorial Laura de Bonfils, Volonteurope Policy and Advocacy Coordinator

Elkezdődött a Cipősdoboz Vár építése

Budapest - November 28-án, hétfőn délelőtt elkezdődött a Cipősdoboz Vár építése a Deák téren. A Cipősdoboz Akció ünnepélyes megnyitója december 1-én, csütörtökön 14 órakor lesz a Várnál, de az ajándékokat addig is le lehet adni Újbudán, az Október huszonharmadika utca 33-as szám alatti gyűjtőhelyen.

Rangos eseményen mutatkozott be a robotikás csapat

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata november 26-án, szombaton a Microsoft PlayIT Show vendégeként Magyarország legnagyobb úgynevezett gamer kiállításán, a Hungexpo területén lévő Innovációs Arénában tartott robotika bemutatót.

Az állatkert jelképes örökbefogadási akciója

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat partnerével, a Fővárosi Állat- és Növénykerttel már eddig is sok-sok rászoruló gyermeknek szerzett boldog és önfeledt pillanatokat a közös akciók során. A segélyszervezet ezúttal örömmel számol be partnerének jelképes örökbefogadási akciójáról, amellyel az állatok életkörülményeinek javítását, a gyógyszerek beszerzését, az egészségmegőrzést tűzte ki célul. Lehet érdeklődni, jelentkezni!

Közösen osztott ételt a két segélyszervezet

Budapest – Már hagyomány, hogy a karácsonyi, illetve az adventi időszakot megelőzően ételt osztanak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai a Batthyány téren. Két egymást követő nap is jutott, jut étel a szegényeknek.

Lap tetejére