“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Nemzetközi szakmai közösség baptista részvétellel

Author: Főadmin Date: 2017. október 27., péntek 12:28

 

A kétnapos rendezvénynek október 19-én és 20-án a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara adott otthont, ahol migrációs egészségügyi, nemzetközi szinten is elismert kutatóbázis működik. A Baptista Szeretetszolgálat és az egyetem a múltban együttműködési megállapodást kötött, amelynek keretében a segélyszervezet szakemberei többek között a humanitárius feladatvégzésről adnak rendszeresen órát, így vesznek részt az egyetem tudományos életében. A szeretetszolgálat munkatársai meghívást kaptak a platform alakuló ülésére és szekciós beszélgetéseire, sőt vitaindító előadást is tartottak az emberkereskedelem elleni küzdelemről, a menekültválság kezelése során szerzett tapasztalataikról. 

A szervezet célja, hogy határokon átívelő együttműködés keretében a kutatók közösen keressenek megoldást a migrációval kapcsolatos kérdésekre. Egy olyan nemzetközi szakmai közösség kialakulását kezdeményezték, mely támogatja a jó gyakorlatokon alapuló közös gondolkodást, tervezést, a téma rendszerszintű megközelítését. Az alapítók közt neves amerikai és európai egészségügyi, egészség gazdaságtani, egészségpolitikai szakemberek vannak. Az alapítók szerint a migráció által támasztott kihívásokat nem pusztán egészségügyi megközelítéssel, hanem rendszerszintű gondolkodással, határszakmák (egészség-, gyógyszeripar, civil szféra, közigazgatási szervek: döntéshozói, politikai, rendvédelmi szereplők) bevonásával, a migrációhoz kapcsolódó szolgáltatások létrehozásával, fejlesztésével kezelheti hatékonyan.

A platform alapító okiratának elfogadása után a konferencia végén záróbeszédet mondott David Kostelancik, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. 

 

 

RELATED NEWS

Szenczy Katalinra emlékezünk

Kati életét Isten és az emberek iránt való szeretete, hűséges, imádkozó szíve, szelíd, kedves személye és szolgálatkészsége határozta meg. Szenczy Sándor nem mindennapi küldetéséhez Kati nemcsak a biztos családi hátteret, az otthon meleg légkörét biztosította, de a kezdetektől maga is aktívan részt vett úgy a gyülekezeti, mint a szeretetszolgálati munkában is. Adjunk hálát Kati életéért és búcsúzzunk el Tőle együtt!

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Lap tetejére