“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Újabb amerikai missziós csoport Székelyhídon és környékén

Author: Főadmin Date: 2017. október 16., hétfő 08:13

 

Székelyhíd – Folytatódik a mélyszegénységben élő, partiumi magyar ajkú roma lakosság körében végzett missziói szolgálat.

A héten, azaz október 14-én, szombattól péntekig a magyar-román határ közelében fekvő településeket, az ottani cigányság lakhelyeit látogatja meg az az amerikai csoport, amely missziós szolgálatát végzi ezekben a napokban a Partiumban.  Az észak-karolinai gyülekezetekből érkezett önkéntesek elsősorban a családokat, a gyerekeket szólítják meg bibliai üzeneteikkel: munkájukat immár hosszú évek óta a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei segítik a logisztikai háttér biztosításával, valamint tolmácsolással. A vasárnapi, székelyhídi úgynevezett roma konferencia és istentisztelet vendége volt Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke is. Ezeken a településeken a lakosság közel fele roma származású, a további ötven százalék többsége elsősorban magyarnak vallja magát, a románok aránya pedig jóval kisebb, mint másutt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az évekkel ezelőtt elkezdett humanitárius program és roma misszió, bibliaiskola jótékony hatásai már szemmel láthatóak azok körében, akik még a 21. században is az európaihoz méltatlan körülmények között, mélyszegénységben és súlyosan hátrányos helyzetben kénytelenek élni.     


RELATED NEWS

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére