“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Támogatott lakhatás pszichiátriai betegeknek Esztergomban

Esztergom - A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ és a Tábita Alapszolgáltatási Központ csütörtökön délelőtt ünnepélyes külsőségek mellett zárta a „Támogatott lakhatás kialakítása és alapszolgáltatások fejlesztése Esztergomban” című projektet. Az esemény keretein belül adták át a Petőfi Sándor utcában lévő, pszichiátriai betegek számára újonnan kialakított támogatott lakhatás épületét is.

Kitüntették besenyődi Jelen-Lét Pontunk vezetőjét a fővárosi gálán

Budapest - Minap az Uránia Nemzeti Filmszínházban lépett fel a Máltai Szimfónia zenekara. Az évadnyitó nagykoncert keretein belül a legszegényebb településeken dolgozó szociális segítők elismerésére alapított Jelenlét díjakat is átadták.

Több, mint ételosztás: komplex program a hajléktalanokért

Budapest - A Több, mint ételosztás egy olyan komplex esemény a hajléktalan emberek számára, ahol az érintettek egy tál meleg étel mellett ruhát, tartós élelmiszert kaphatnak és szakemberektől kérhetnek tanácsot egészségügyi, szociális és jogi ügyeikkel kapcsolatban.

Szociális, gazdasági, bér és tb. ügyintéző, terápiás munkatársakat keresünk intézményeinkbe, központunkba!

Budapest - A főváros második legnagyobb hajléktalan embereket és családokat ellátó intézménye, a Baptista Integrációs Központ csepeli és a Budafoki úton lévő hajléktalanok átmeneti szállóira teljes állású szociális munkatársakat keres. Budapesti központunk keres gazdasági asszisztenst, bér és társadalombiztosítási ügyintézőt, miskolci telephelyünk terápiás munkatársat is.

Új helyen nyílt meg a Napraforgók Háza

Székesfehérvár - A 28 évvel ezelőtt Fejér vármegyében alapított Baptista Szeretetszolgálat egyik legfiatalabb, nappali ellátást nyújtó otthona a Napraforgók Háza, ahol elsősorban enyhe és középsúlyos fogyatékkal élő rászorultakról gondoskodnak a munkatársaink és az önkéntesek. A harminc férőhelyet biztosító intézmény korábbi címéről új helyre, a székesfehérvári Szúnyog utcába, nagyszerű, a tevékenységéhez méltóbb körülmények közé költözött.

A 20. jubileumi akció során 47 ezer 240 cipősdoboz ajándékot gyűjtöttünk

Ebben az évben már 20. alkalommal szervezte meg a Baptista Szeretetszolgálat az országban általa meghonosított, és azóta oly sok szervezet által követett Cipősdoboz Akciót, amelynek során az ajándékokat mindig rászoruló gyermekeknek juttatja el a szervezet, olyanoknak, akiknek talán más nem is került volna a karácsonyfa alá.

Lap tetejére