“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Nemzetközi program, második fordulóban

Author: Főadmin Date: 2016. július 26., kedd 13:55

 

Az elmúlt év decemberében Brüsszelben tartották meg az első megbeszélését annak a 2017. szeptember 31-ig tartó pályázati programnak, amelynek partnereivel résztvevője a Baptista Szeretetszolgálat is. Baczkó Zsuzsanna, a segélyszervezet nemzetközi osztályának munkatársa elmondta: a munka elsősorban az önkéntességre helyezi a hangsúlyt, a cél az, hogy az adott civil szervezet minél jobban fel legyen készülve az önkéntesek toborzására, képzésére, a harmadik világban történő eredményes feladatvállalásra. Ezt egy minősítés megszerzésének lehetőségével alapozza meg a program, így nyújtva módot az abban résztvevő szervezeteknek arra, hogy önkénteseiket jól felkészítve a legszegényebb országokba küldhessék.  A pályázatot konzorciumban hajtja végre partnereivel a magyar segélyszervezet. A tavalyi brüsszeli megbeszélést nemrégiben egy második tanácskozás követte az olaszországi Bolognában, ahol az angol Volontereurope, a spanyol Allianza por la Solidaridad és a Baptista Szeretetszolgálat küldöttei kidolgozták a továbblépés lehetőségeit.  A konzorciumi tagszervezetek munkatársai tizenhat olyan civil szervezetet választottak ki, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy megszerezzék az önkéntesek minőségi tevékenységét garantáló európai uniós minősítést.  

 

RELATED NEWS

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére