“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Az otthonban is készülődtek a nemzeti ünnepre

Author: Főadmin Date: 2016. március 11., péntek 18:21

 

A budapesti Lőportál utcában a szociális munkások és gondozónők segítségével a menekült családok gyermekei kisebb és nagyobb kokárdákat készítettek, valamint az ünnepi alkalomhoz méltó ajtódísszel ékítették átmeneti otthonukban a közösségi termet. A kézműves foglalkozás szervezői munka közben beszélgettek a távolról érkezett fiatalokkal az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc eseményeiről. A gyerekek közül volt, aki megemlítette, hogy például Afganisztánban is hasonlóképpen ünnepelnek. A foglalkozás végén a csoport tagjai megnézték a Ludas Matyi című mesefilmet is.  

A Baptista Integrációs Központ együttműködésben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal valamint a nemzetközi szervezetekkel, fontos és aktív tagja a menekülteket ellátók közösségének.  A Menekülteket és Oltalmazottakat Befogadó Családok Átmeneti Otthona I. és II. 40-40 férőhellyel jelenleg is telt házzal működik.Az otthonokban a befogadó állomásokról érkezett menekült, vagy oltalmazott státusszal rendelkező családok laknak és anyagi erejük, munkalehetőségeik szerint hozzájárulnak ellátásuk költségeihez.

 

RELATED NEWS

Kanadai szakemberek tréningje a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak

Budapest - Kiváló felkészülési lehetőséget nyújtott a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei számára az a tréning, amelyet a közelmúltban kanadai szakemberek tartottak a budapesti Baptista Házban, a Benczúr utcában.

Ünnepség az Akadémián, a Veritas első végzős osztályával

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat oktatási intézményeinek családjához tartozó – a közelmúltban Szenczy Sándor álmai nyomán megvalósult – Veritas Collegiate Academy Budapest Gimnázium első végzős osztályának bizonyítványosztó ünnepségét minap méltó helyszínen, a Magyar Tudományos Akadémián rendeztük meg.

Autós felvonulás: mintegy kétszáz gyermek a főváros legszebb útjain

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat szerdán ismét, immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos autós jótékonysági akcióját.

Lap tetejére