“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Indulásra kész a speciális mentőcsapat

Author: Főadmin Date: 2016. augusztus 24., szerda 12:45

 

Augusztus 24-én, szerdán hajnalban a Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Olaszország középső részét, epicentruma a Lazio régióbeli Accumoli közelében volt. Több mint 21-en meghaltak, száznál többen eltűntek.Az olasz hatóságok arról tájékoztatták a római magyar nagykövetséget, hogy a jelenlegi ismereteik szerint az áldozatok és a sérültek között nincs magyar állampolgár.  A Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 elnevezésű speciális mentőcsapata készenlétben van és felajánlotta segítségét. Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatósággal folytatott egyeztetések szerint az olasz hatóságok egyelőre nem kérnek nemzetközi segítséget.  

RELATED NEWS

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére