“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Vezetői látogatás a horvát-bosnyák határon

Author: Főadmin Date: 2016. február 04., csütörtök 17:43

 

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is horvát partnereit segítve folytatják a munkát a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei Slavonski Brod-ban, az ottani tranzit táborban. Csütörtökön dr. Szilágyi Béla, a segélyszervezet főigazgatója és Gál Dávid, a szervezet nemzetközi igazgatója a helyszínre látogatott és megbeszéléseket folytatott a helyi partnerszervezetek vezetőivel és egy amerikai szociális területen dolgozó szakemberrel annak érdekében, hogy egyeztessenek és kialakítsák közös álláspontjukat a migrációs válság helyes kezeléséről, a segítségnyújtás legjobb módjairól. Slavonski Brod-ban egyébként nyugodt viszonyokkal találkoztak, jelenleg nem érezhető feszültség a menekültek között. Naponta egy-két vonatszerelvény érkezik a táborba mintegy 800-1000 migránssal, a horvát hatóságok regisztrálják őket, ujjlenyomatot vesznek tőlük, az orvosok és ápolók  egészségügyi ellátásban részesítik a rászorultakat, ruhát és ételt osztanak ki, majd a vonat egy-két órán belül tovább gördül Szlovénia felé. A Baptista Szeretetszolgálat továbbra is igyekszik elsősorban a gyermekek és az anyák ellátására összpontosítani figyelmét.          

 

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére