“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Az államtitkár jelenlétében kapott védőfelszerelést a Szeretetotthon

Author: Főadmin Date: 2020. április 24., péntek 11:20

 

Pécs – Soltész Miklós államtitkár jelenlétében kapott április 22-én védőeszközöket a Baptista Szeretetszolgálat pécsi Szeretetotthona.

 

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke, Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat  alelnöke, Hári Tibor ügyvezető főigazgató több ezer maszkot és hajhálós-maszkos, izolációban használható védőeszközt, valamint jelentős mennyiségű immunerősítő készítményt adott át a karitatív szervezet pécsi szeretetotthonának, ahol Gyuró Anikó Katalin intézményvezető vette át azokat. Soltész Miklós elmondta, hogy már csaknem negyedmilliárd forint adomány érkezett a Nemzeti összefogás számlájára, emellett a vállalatok is jelentős segítséget biztosítottak és nyújtanak folyamatosan termékek, eszközök, gépjárművek élelmiszerek felajánlásával a koronavírus járvány elleni küzdelemben.

MTI fotó: Sóki Tamás




Gyuró Anikó Katalin intézményvezető néhány nappal ezelőtt az alábbi tájékoztatás adta ki a Szeretetotthonnal kapcsolatban: 


Tájékoztatás 

2020.04.17. 


A Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály 2020. április 16. napján ellenőrzést tartott a COVID 19 felkészüléssel, valamint az intézmény szakmai minimumfeltételeivel kapcsolatban.

Az ellenőrzés során az intézmény által tett intézkedéseket megfelelőnek találták. A szakmai minimumfeltételekben, mind az eszközök mind a személyi feltételek terén hiányosságot nem tártak fel. Rendelkezünk a megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszereléssel.

A szeretetotthon munkatársai és lakói a járványhelyzettel kapcsolatos szabályokat betartják, a védőeszközöket használják.

Minden eszközzel azért dolgozunk, hogy megvédjük lakóinkat a járvány intézménybe történő bejutásától. A kórházból, klinikáról visszaérkező lakóink 14 nap megfigyelésre házikaranténba kerülnek lakótársaik védelmében. Az infekciókontroll oktatások munkaköröknek megfelelően megtörténtek. Intézményünkben minden munkanapon a helyszínen rendelkezésre áll intézményi orvos, valamint munkaidő után telefonon is elérhető.

Kialakításra került egy 16 fő befogadására alkalmas izolációs részleg, mely megfelel a szakma szabályainak. Elkészült a COVID 19 eljárásrend, melyben részletesen kidolgozásra került a fertőzött betegekkel kapcsolatos tevékenység minden részlete.

Az Izolációs részleg ellenőrzése során a Népegészségügyi Osztály munkatársai kiemelték, hogy a lehetőségeket kihasználva a lehető legnagyobb mértékben felkészültünk a járványveszélyre. Elismeréssel nyilatkoztak az intézményben folyó szakmai munkáról.

Az intézményben nincs igazolt koronavírus pozitív személy sem a lakók, sem a munkatársak körében!

Felkészültünk a fertőzött személyek ápolására, de a legfontosabb feladatunknak a MEGELŐZÉST tekintjük!

 

 Gyuró Anikó Katalin

 intézményvezető

 Baptista Szeretetszolgálat Szeretetotthona

 Pécs, Malomvölgyi út 21.

 

 


RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére