“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Egy nap az emlékekért, a reményért

Törökbálint – A beteg gyermekek és az érintett családok életminőségének a javítására specializálódott, hazánkban különlegesnek számító, hatodik éve működő Tábitha Gyermekhospice Ház fenntartását tavaly óta a Baptista Szeretetszolgálat végzi. Április 28-án, pénteken megható ünnepség helyszíne volt az intézmény.

Robotikás győzelmek Békéscsabán

Békéscsaba – Április 20-től 22-ig rendezték meg az I. Robotprogramozói és Tervezői, és Robot Szumó Országos Versenyt, melynek alkalmával a fiatal robotépítők, programozók két kategóriában is összemérhették felkészültségüket, kreativitásukat. A baptista csapat sikerei ezúttal sem maradtak el.

Egy nap a gyermekekért

Budapest - Jótékonysági gyermeknapot szervez a Baptista Szeretetszolgálat, az esemény június 2-án, pénteken 11 órakor kezdődik a Campona üzletközpont parkolójában.

„Nincs itt, feltámadt!”

Az elmúlt években munkatársainkkal együtt többször is járhattunk Jeruzsálemben, ahol Jézus üres sírját is megtekinthettük. Megrázó és megható végigsétálni a Via Dolorosán, ahol Jézus a keresztet vitte, rácsodálkozni a Gecsemáné kert kétezer éves olajfáira, melyek még látták, amikor megharcolta, hogy végigcsinálja mindezt érted és értem, de a sírba lépni, ott időzni – az szavakkal leírhatatlan. A sírban körülölel, és mélyen magába rejt az időtlen szeretet...

Civil-katonai párbeszéd a Baptista Szeretetszolgálattal

Budapest – Tizennegyedik alkalommal rendezett Civil Kerekasztal elnevezéssel programot az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ (MH CKELMK). A rendezvényen ott voltak a Baptista Szeretetszolgálat (BSZ) szakemberei, és először vettek részt a Magyarországon települő NATO Erőket Integráló Elem (NFIU) képviselői.

Érzékenyítő program az elfogadásért

Budapest – Útjára indult a nemzetközi Visegrádi Alap által támogatott iskolai érzékenyítő program, amelynek előadásait a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai tartják az ország több oktatási intézményében azzal a céllal, hogy lelki és szociális segítséget nyújtsanak középiskolás fiataloknak.

Gyöngyhalász: ének, humor, zene és tánc a második országos baptista „Ki mit tud?”-on

Budapest – Nagyszerű élményekkel, hasznos tapasztalatokkal és kapcsolatokkal gazdagodhattak mindazok, akik részt vettek a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő általános iskolák Gyöngyhalász elnevezésű vetélkedőjén. Az intézmények több mint hatszáz (!) tehetséges tanulója mutatkozott be programjával a kőbányai kulturális központban.

Nagyecsed szegényein segített a segélyszervezet

Nagyecsed – A Baptista Szeretetszolgálat a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködésben március 20-án, hétfőn mintegy háromszáz rászoruló családnak osztott tartós élelmiszert a településen. A segélyszervezet adományozási igazgatósága ezzel az akcióval folytatta legszegényebb honfitársaink érdekében végzett munkáját.

Kiemelkedő siker a sakkozó Terbe Julianna eredménye

Graz – Terbe Julianna február 26-án Grazban teljesítette a harmadik női nemzetközi mesteri normát, tehát minden feltétel adott ahhoz, hogy női nemzetközi mesterré váljon.

A nemzetgazdasági miniszter tartott órát a baptista gimnáziumban

Budapest – Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Addetur Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskolát választotta ki arra, hogy március 10-én, pénteken délelőtt előadjon a pénzügyi ismeretekről, valamint tájékoztassa a sajtót egyebek mellett a Pénz7 elnevezésű rendezvénysorozatról.

Lap tetejére