“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

A kudarc kezelésének helyes módja a humanitárius szakemberek szerint

Kijev – Miként tanulhatnak hibáikból a humanitárius szervezetek szakemberei? A témában „Elbukott projektek és új megközelítések” címmel rendeztek konferenciát minap Kijevben, az ukrán Adventista Szeretetszolgálat központjában. Az esemény előadója volt Gál Dávid, a magyar Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi igazgatója is.

A Baptista Sakkiskola reménységei a jövő bajnokai között

Budapest – Egy minapi rendkívül rangos megmérettetésen a Baptista Sakkiskola két fiatal kitűnősége, Demeter Dorina első, Csíki Endre pedig második helyezést szerzett.

Újabb amerikai missziós csoport Székelyhídon és környékén

Székelyhíd – Folytatódik a mélyszegénységben élő, partiumi magyar ajkú roma lakosság körében végzett missziói szolgálat.

Balatonföldvár-Roma Bible School

Balatonföldvár-Hungarian Baptist Aid organized a training for Roma pastors from September 24th-29th. The program will continue in January in the city by the lake.

Magyar fejlesztésű szoftvert használnak a kárelhárításnál Texasban

Washington – Járai Judit, az MTI tudósítója írta meg október 8-án, vasárnap, hogy magyar fejlesztésű szoftvert használnak a Harvey hurrikán okozta károk felmérésénél Texasban a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai.

A Baptista Szeretetszolgálat továbbra is a Jószolgálat-díj mellett

Budapest – Második éve díjazzák azokat az önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, szervezeteket valamint közösségeket, akik kiemelkedő elhivatottsággal, napról napra végzik áldozatos munkájukat a rászorulókért. A Baptista Szeretetszolgálat is ott volt 2016-ban a Jószolgálat-díj alapítóinak partnerei között.

Roma pásztorokat oktattak amerikai vendégelőadók

Balatonföldvár – Roma pásztorok felkészítését, továbbképzését szervezte meg szeptember 24-től 29-ig a Baptista Szeretetszolgálat. A program januárban folytatódik a tóparti városban.

Két Terbe a válogatottban!

Balatonszárszó, Fuengirola – Szeptember közepén a Baptista Szeretetszolgálat sakkozói, a Terbe-ikrek két külön válogatottban is szerepeltek: Juliannát meghívták a felnőtt női válogatottba, míg Zsuzsanna az Egyetemisták Európa Bajnokságán képviselte hazánkat.

Értékes könyvadomány a Speak! Nyelviskolától

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat oktatási és szociális intézményei a fővárosi Speak! Nyelviskola lelkes tanárainak és tanulóinak jóvoltából – a tavalyi eredményességet jóval túlteljesítve – idén is nagy értékű idegen nyelvű könyvekkel gazdagodhattak.

Segítségnyújtás az ország egyik legszegényebb vidékén

Aranyosapáti – Szeptember 20-án adományokat osztott a Baptista Szeretetszolgálat csapata az ukrán határhoz közeli településen, ezzel az akcióval folytatva a legszegényebbek érdekében végzett munkát.

Lap tetejére