“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Földrengés Törökországban: tíz túlélőt talált eddig Antakya-ban a mentőcsapat

Kedden, magyar idő szerint 19 órakor egy 22 éves fiút, majd később egy ugyancsak 22 éves nőt emelt ki a romok alól a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoportja. Ők voltak az elsők...

Prevenciós program a gyerekekért, a legszegényebbek között

A Baptista Szeretetszolgálat tovább végzi feladatait Kelet-Magyarország elmaradott régióiban, az úgynevezett szegregátumokban. Tőkés Tibor Gyerekszemmel címmel tart prevenciós foglalkozásokat olyan fiatalok részére, akik valamilyen módon érintettek: „rendellenesen működő” családokban élnek.

Bemutattuk a besenyődi BapTower-farm egészséges terményeit

Budapest - A Belügyminisztérium kezdeményezésére a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban léptek fel az ország legszegényebb kistelepülésein élő, a Felzárkózó Települések programban zenét tanuló gyermekek. Mi is ott voltunk.

Humanitárius kártyák a segélyezésben

Az Ukrajnából menekülők problémáit látva a Baptista Szeretetszolgálat úgy döntött, havonta feltölthető, irányított módon felhasználható humanitárius kártyákkal látja el a leginkább sérülékeny menekült személyeket.

A szeretet, az együttérzés, az összefogás csodája: együtt a BOK-csarnokban

A Baptista Szeretetszolgálat időszakos kiadványának, a Felebarát Magazinnak decemberi különszáma elsősorban az orosz-ukrán háború miatt kialakult humanitárius válság hatásaival, az arra adott válaszokkal foglalkozott. A BOK-csarnokban azóta is megszakítás nélkül fogadjuk a menekülteket. Kiadványunkban Révész Szilvia erről a tevékenységről írt.

Folytatja az önkéntesek képzését a Tábitha Gyermekhospice Ház

Törökbálint - A Seregélyesi Baptista Általános Iskolában működő elzamajori Pelikán-ház Erdei Iskolában idősek részére szervezett alkotótábort a Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ szeptemberben. Akkor született meg az ötlet: a számukra elérhető fórumokon meghirdették, hogy bárki, aki szeretne ajándékozni, készítsen takarót a törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Ház kis beteg lakói részére.

A Radnóti Színház emberkereskedelem elleni programunkat támogatta

Budapest - A Radnóti Miklós Színház alkotói közössége egy fesztivál Közönségdíjának összegét ajánlotta fel a Baptista Szeretetszolgálat javára.

Mérlegképes könyvelői állást hirdet a Baptista Szeretetszolgálat

Szervezetünk pákozdi vagy budapesti irodájába keressük az önállóan és csapatban is dolgozni tudó, legalább 3 éves gyakorlattal rendelkező munkatársakat, teljes munkaidőben.

Oktatással és kollégiumi ellátással gondoskodunk a menekülő gyerekekről

Budapest - Tizenkét olyan ukrán diáknak adott, sőt ad még ma is otthont – az UNHCR támogatásával – az óbudai Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium, akik egyedül voltak kénytelenek elmenekülni Ukrajnából. Az iskola a háború kitörésekor azonnal összefogott a szülőkkel, hiszen Alla Renska személyében megjelent az első diák, akit a szülei elküldtek a háború sújtotta Kijevből, hogy biztonságban legyen.

Elindult a YouLead projekt

Budapesten megrendezésre került a YouLead projekt kick-off műhelybeszélgetés a közeljövőben megrendezésre kerülő vitaverseny sorozatról, annak szabályrendszeréről. További hasonló megbeszélésekre kerül sor január hó folyamán a jelentkezett iskolák tanárai részére.

Lap tetejére