“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Ezer doboznyi felüdülés

Budapest – A rendkívüli melegre való tekintettel a Baptista Szeretetszolgálat július 20-án, csütörtökön 14-től 15 óráig hűtött üdítőitalt osztott a fővárosban, a Nyugati téren, a WestEnd üzletközpont előtt.

Viktorkán segíthet adományával

Budapest – A közelmúltban egy családot szörnyű tragédia ért. A fővárosban szüleivel élő 3 éves Viktorka agyhártyagyulladást kapott és csonkolni kellett mindkét kezén az ujjait és mindkét lábát. A Baptista Szeretetszolgálat gyűjtést szervezett a kisfiú jövőjéért.

Kiemelkedő minősítések három intézményben is

Velence, Pécs, Nagyhalász – Két éve kezdték meg a közétkeztetési főzőkonyhák, tavaly pedig a tálalókonyhák élelmiszerbiztonsági és élelmiszerminőségi szempontok szerinti minősítését. Nemrégiben a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő három intézmény is kiemelkedő pontszámokat érdemelt ki az értékelés során, ezzel is bizonyítva a "Hittel és szakértelemmel" szlogen valóságát.

Helping the Refugees in the transit zones of the Southern Border

Röszke, Tompa – As a member of Charity Council, the workers and volunteers of Hungarian Baptist Aid are working at the Southern borders of Hungary in the following months to meet the request of Hungarian Ministry of Human Capacities.

Program a déli határszakasz tranzit zónáiban

Röszke, Tompa – Hazánk déli határain dolgozik az elkövetkezendő hónapokban a Baptista Szeretetszolgálat munkatársakból és önkéntesekből összeállított csoportja, hogy eleget tegyen annak a felkérésnek, amit nemrégiben az Emberi Erőforrások Minisztériuma intézett a Karitatív Tanács segélyszervezetei felé.

Tenni a fogyatékkal élőkért

Gyömöre – A Miháldy Borbála Fogyatékosok Nappali Intézménye 2016-ban nyitotta meg kapuit, azóta a Baptista Szeretetszolgálat Országos Segítő Központjának telephelyeként működik a településen.

ALDI Food Program

Pécs - Hungarian Baptist Aid’s National Social Assistance Center, in cooperation with Hungarian Food Bank Association, started its express store-product-saving-project this June.

Vujity Tvrtko adománya a Tábitha Gyermekhospice Háznak

Törökbálint – A közelmúltban a tengerentúlról hazaérkezett Vujity Tvrtko televíziós újságíró június 30-án, pénteken adta át dr. Benyó Gábornak, a Tábitha Gyermekhospice Ház főorvosának nagyvonalú adományát.

Program a legszegényebbekért: mobil népkonyha autó Nagykanizsán

Nagykanizsa – A Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központja, Nagykanizsa önkormányzatával karöltve, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával mobil népkonyha autót üzemeltet a városban és a környékén. Az autó a hét öt napján, nyolc helyszínen, mintegy háromszáz rászoruló meleg étkeztetéséről gondoskodik: az osztást a Demokratikus Roma Vezetők Szövetségének koordinálásával valósítják meg. Az autó ünnepélyes átadása a sajtó nyilvánossága előtt június 30-án történt meg.

Our workers are in Nicaragua

Our workers and volunteers visited local organisations in Somotillo and El Viejo, where the volunteers of EU Aid Volunteer program are helping in various, absolute rural and remote areas. In these places, the local communities do not have any access to clean drinking water.

Lap tetejére