“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Idén összesen több mint 42 ezer cipősdoboz ajándék

Budapest ¬– Ebben az évben adományozóinak és támogatóinak köszönhetően több mint 42 ezer cipősdoboz ajándékot gyűjtött össze a rászoruló gyerekeknek a Baptista Szeretetszolgálat. A segélyszervezet idén 12. alkalommal, először nyomon követési lehetőséggel hirdette meg a Cipősdoboz Akciót.

Jubileumi cipősdoboz átadás a Parajdi Sóbányában: 10 év, 20 ezer doboz

Parajd – Az ajándékozás öröme és békesség a föld felszíne alatt: ebben az esztendőben, tizedik alkalommal is eljutott Erdélybe a Cipősdoboz Akció küldeménye, a gyerekek a sóbánya fenséges csarnokában kapták meg a több száz dobozt. Tíz év alatt mintegy 20 ezer cipősdoboz ajándékot juttatott Erdélybe a Baptista Szeretetszolgálat.

Cipősdoboz ajándékok a Magyar Nemzeti Múzeumban is

Budapest, Tiszaszalka, Debrecen - A Cipősdoboz Akció több állomásán is adott át ajándékokat az elmúlt napokban az adományozóknak köszönhetően a Baptista Szeretetszolgálat.

A Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni küzdelme

Kelet-Magyarország, Budapest – Az Index portál december 17-én címoldalán indítva közölt riportot a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni küzdelméről.

Bajba került magyarokat hozott haza a Baptista Szeretetszolgálat

A Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérésére az elmúlt napokban három különböző helyről hozott haza egy-egy bajba került magyar állampolgárt a Baptista Szeretetszolgálat. Kambodzsából egy 55 éves magyar férfit, Thaiföldről egy 26 éves beteg fiatalembert és Londonból egy 21 éves fiatal lányt. A Baptista Szeretetszolgálat évek óta dolgozik azon, hogy az emberkereskedelem áldozataivá vált, vagy más okból – sokszor önhibájukon kívül – bajba került magyarokat hazasegítse. Munkatársaink az elmúlt években kétszáznál is több hasonló misszióban vettek részt, az esetek zömében a magyar vagy a külföldi hatóságokkal is együttműködve.

Dr. Varga Éva főorvos, a Baptista Szeretetszolgálat önkéntese miniszteri elismerésben részesült

Budapest – December 14-én, hétfőn Dr. Varga Éva főorvos, a Baptista Szeretetszolgálat önkéntese miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkártól és Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkártól az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

Adventi hangverseny a Cipősdoboz Akció hajrájában a Budapest Sportarénában

Budapest – Pécs és Miskolc után december 13-án, vasárnap este az idei Cipősdoboz-kampány során harmadik alkalommal a Budapest Sportarénában léptek fel a Baptista Szimfónikusok. A nagyszerű hangversenyt neves vendégművészek fellépése egészítette ki, s átadtak néhányat az év első budapesti cipősdoboz ajándékai közül is.

A mi világunk: beszélgetés és programbemutató

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai is közreműködtek december 11-én, pénteken délután, illetve este azon a filmfesztiválon, amely A mi világunk címmel várta az érdeklődőket a Kino Cafe Moziban. A különböző rövidfilmek blokkjai között szerveztek programbemutatót és beszélgetést a világ valós problémáiról, a megoldási lehetőségekről. A Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi osztályának két munkatársa, Baczkó Zsuzsanna és Fellegi Kató a Museo Mundial program kapcsán a globális problémákról és a mikrohitelezésről, azaz a fejlődő világ fejlesztés-finanszírozásáról beszélt az eseményen.

Közös ételosztás a máltai udvarban

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen december 11-én, pénteken 16 órától 500 adag ételt (bolognai spagettit) osztott ki a rászorulóknak a Batthyány téri máltai központ udvarán, ahol orvosi autó is várta a nélkülözőket. Az ételosztást másnap, december 12-én, szombaton 12 órától a segélyszervezetek megismétlik, akkor újabb 500 adag étel kerül a hajléktalanok, szegény emberek tányérjába, tea a poharába. Az akció célja volt az is, hogy felhívják a figyelmet a nélkülöző emberekre, a segítségnyújtás fontosságára.

Two New Tenders with HBAid's International Partnership

Brussels – Hungarian Baptist Aid (HBAid), alongside with its Italian and Spanish partners, started its new grant program.

Lap tetejére