“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Roma Mission in Transylvania (RO)

Sacueni – The last couple of days, workers of Hungarian Baptist Aid (HBAid), together with its American partners, Baptist Men and Women on Mission, continued its programs helping the Hungarian speaking Roma people living in Romania, near the Hungarian-Romanian border.

Folytatódik az erdélyi roma misszió

Székelyhíd – Amerikai partnereikkel közösen folytatták az erdélyi roma misszió programjait az elmúlt napokban a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai.

Irodalom, humor, zene és tánc az első országos baptista „Ki mit tud?”-on

Kisújszállás – Nagyszerű élményekkel, hasznos tapasztalatokkal, új szakmai és baráti kapcsolatokkal gazdagodhattak minap mindazok, akik részt vettek a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő középiskolák „Színek” elnevezésű vetélkedőjén. Tizenhárom oktatási intézmény tehetséges tanulói mutatkoztak be programjaikkal a nagykunsági városban.

Segítségnyújtás és kereszténység, keresztényüldözés

Miskolc – Továbbra is számos rendezvényre várják, hívják a Baptista Szeretetszolgálat munkatársait, akik fiataloknak és idősebbeknek beszélnek a segélyszervezet tevékenységéről, hívják fel a figyelmet több más mellett az önkéntesség, a rászorultak megsegítésének fontosságára itthon és külföldön. Minap egy miskolci oktatási intézményben volt ilyen alkalom.

Adomány a tiszaszalkai rászorultaknak

Tiszaszalka – A Baptista Szeretetszolgálat minap tartós élelmiszert és ruhát osztott ki több száz rászorult, összesen hatszáz szegénysorban élő család részére a településen.

A globális kihívások és fejlesztési célok, valamint a mikrohitel

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat, a Budapest Történeti Múzeum és a Vasúttörténeti Park egy nemzetközi konzorcium magyarországi tagjaként egyedülálló módon, közösen valósított meg globális nevelési programot. Március 16-án, szerdán mutatták be a segélyszervezet és a partnerek szakemberei a Museo Mundial elnevezésű projekt vármúzeumi állomásait, amelyek mindegyike egy-egy globális kihívást jelenít meg, valamint a „Mikrohitel oktatása” című programról is beszéltek.

Nagyszerű siker a RobotChallenge 2016 világversenyen!

Bécs – A RobotChallenge 2016 nyílt robotika világverseny Lego Sumo kategóriájának első három helyén magabiztos teljesítménnyel a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata által készített és programozott magyar robotok végeztek, így a dobogó mindhárom fokát magyar csapat foglalhatta el.

A házat el lehet hagyni, de a reményt sohasem

Dinnyés – A Baptista Szeretetszolgálat biztosít átmeneti szállást annak az asszonynak, akinek el kellett hagynia március elején életveszélyessé vált házát. A végleges megoldás érdekében a segélyszervezet gyűjtést indított.

Az otthonban is készülődtek a nemzeti ünnepre

Budapest – A Baptista Integrációs Központ Menekülteket és Oltalmazottakat Befogadó Családok Átmeneti Otthonában is készülődtek talán legfontosabb nemzeti ünnepünkre. A gyerekek csütörtökön délután közösen kokárdákat készítettek.

Segítség Kárpátaljának

Kárpátalján tartotta első kihelyezett ülését a Karitatív Tanács, ahol a segélyszerevezetek képviselőin túl a kárpátaljai partnerszervezetek is megjelentek. Az ülést követően a Baptista Szeretetszolgálat 1.000.000 Ft-ot adott át kárptaljai testvérszervezeteinek az ott élő emberek egsegítésére.

Lap tetejére