“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Fogvatartottak családi kapcsolaterősítő tábora Velencén

Vasárnap este zárult Velencén a fogvatartottak családi kapcsolaterősítő tábora.

SEGÍTS A HERCEGHALMI MENTŐBALESET SÉRÜLTJEINEK!

Bizonyára értesültek a közelmúltban az M1-es herceghalmi lehajtójánál június 06-án történt súlyos balesetre, ahol egy mentőautó karambolozott egy teherkocsival. A baleset során a mentőszolgálat két dolgozója súlyos, maradandó egészségkárosodást szenvedtek.

Víz, élelem, higiéniai eszközök a menekülteknek

Szeged – Július 3-án, pénteken a Baptista Szeretetszolgálat közel 300 ezer forint értékű adománnyal támogatta a szegedi vasútállomáson menedékkérőket ellátó önkéntesek munkáját.

További magyar támogatás mellett a helyi partnerek folytatják a munkát Haitin

Port-au-Prince - Folytatódik Haitin az iskola és a gyermekotthon támogatása, valamint a mozgássérült gyerekek gyógyulásáért indított program, amely igen sikeres.

Izgalmas, értékes, vidám nyelvi tábor

Sárosd – Minden várakozást felülmúló sikerrel folyik közel száz gyermek angol és német nyelvű táboroztatása a Farkas Gyula Baptista Általános Iskolában is. Önkéntes tanárok részvételével zajlik az egyhetes program.

Nagy siker a modern grundmese bemutatóján

Seregélyes – A Pál utcai fiúk színpadi változatának bemutatója nagy sikerrel zárult a baptista általános iskola udvarán.

Táborverés országszerte a bibliaismeret és a barátság jegyében

Az elmúlt héten érkezett negyvenöt amerikai önkéntes részvételével országszerte, immár harmadik éve megkezdődtek a bibliai táborok. A napokban még többen csatlakoznak a tengeren túlról és Európa országaiból a vidám nyári programhoz.

Módszertani fejlesztés európai uniós forrásból a baptista szolgáltatóknál

Egységes szakmai munka, korszerűbb, innovatív módszertani alapelvek és szorosabb együttműködés segíti a jövőben a baptista szociális szolgáltatók munkáját. A Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ 202,2 millió forintos európai uniós támogatást nyert (TÁMOP-5.4.12-14/1-2015-0004) komplex programjára, amelynek végső kedvezményezettje az a közel 22.000 ember, akik nap mint nap baptista intézményeken keresztül kapnak segítséget. Az ország egyik legnagyobb egyházi fenntartójának szervezetei közötti kohézió erősítésén túl a projekt célja a külső kapcsolatok erősítése (más egyházi fenntartókkal való kapcsolatbővítés, önkéntesek képzése és mobilizálása).

Segítség háborús menekülteknek és a gazdasági krízis rászorultjainak

Kárpátalja, Munkács – A kelet-ukrajnai háborús övezetből, a donyecki területhez tartozó Makijivkából érkezett menekülteknek is jutott a Baptista Szeretetszolgálat részvételével a hónap elején útnak indított közös segélyszállítmány csomagjai közül.

Tehetséggondozás, hálózatépítés uniós támogatásból a baptista iskolákban

Hatékonyabb munkamódszerek és új módszertanok segítik a jövőben a tehetséggondozást, felzárkóztatást és hálózatépítést a baptista iskolákban. A Baptista Szeretetszolgálat 177,22 millió forint uniós támogatást nyert „Hátránykompenzáció, tehetséggondozás és hálózatépítés a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy köznevelési intézményeiben” című komplex programjára (azonosító száma: TÁMOP-3.1.17-15-2015-0009), amelybe 82 feladatellátási helyet vonnak be. Az év végéig tartó projekt része több száz pedagógus továbbképzése, az intézmények közötti különbségek leküzdését szolgáló új módszertanok bevezetése, valamint egy informatikai fejlesztés, amely több ezer diák és pedagógus mindennapi munkáját teszi könnyebbé.

Lap tetejére