“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Súlyos kereszt egy életen keresztül: ismét segítettünk egy „legszegényebben”

Nyáregyháza – A Baptista Szeretetszolgálat egyik legeredményesebb tavalyi programja volt annak a kiadványnak az elkészítése, amely a Szegénység 100 arca címmel olyan nélkülözők történetét tartalmazza a tanulságkeresés és a segítségnyújtás igényével, akik az élet árnyékos oldalán járnak. Az interjúk leírásán túl a szervezet munkatársai adományozási akciót indítottak a kötetben szereplők támogatásáért, és ha nem is mindenkinek, azért sokaknak sikerült segíteni. Közülük talán a legmegrázóbb özvegy Gyenizs Józsefné sorsa.

Észak- és kelet-magyarországi szegényeken segített a segélyszervezet

Álmosd, Bélapátfalva – Folytatta a magyarországi legszegényebbek érdekében végzett programját a Baptista Szeretetszolgálat. Június 24-én pénteken a munkatársak Hajdú-Bihar megyében, Álmosdon, a magyar-román határ közelében, majd június 27-én hétfőn Heves megyében, Bélapátfalván osztottak ételt és ruhát a legjobban rászorultaknak. Ezúttal elsősorban az idős egyedülállókra, a nagyon kevés pénzből tengődőkre figyelt a segélyszervezet.

Adatok, információk a népvándorlásról

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat meghívást kapott a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) június 24-én a magyar fővárosban megrendezett konferenciájára.

„Válaszd az életet!”: miniszteri elismerés a segélyszervezet szakemberének

Budapest – Miletics Marcell, a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlegének vezetője miniszteri kitüntetést vehetett át június 24-én a szenvedélybetegek érdekében végzett munkájáért.

Határtalanul Erdélyben

Seregélyes – Immár negyedik alkalommal nyert a Határtalanul! elnevezésű programban a „Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” című pályázaton a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

Egy elméleti humanitárius katasztrófa helyszínén

Csobánka – A Soft Caps 2016 gyakorlat valósághű végrehajtása érdekében kérte fel részvételre a Baptista Szeretetszolgálat humanitárius feladatokat ellátó csoportját a Magyar Honvédség CIMIC művelettervező részlege. A gyakorlónap június 23-án, csütörtökön volt a MH Altiszti Akadémia Csobánkai Kiképzőbázisán.

Boldogkert: egy otthon az esőfelhők alatt

Debrecen – Csendes utca bújik meg nem messze a debreceni vasútállomástól. A ház, amit keresek, árnyas fák ölelésében várja látogatóit, egy jó ideje többnyire szenvedélybeteg, drog-, játék-, vagy alkoholfüggő férfiakat. Ez az a hely – a körülményeket, illetve az életet ismerve jó adag optimizmussal Boldogkertnek elnevezett lakóotthon –, ahol Tőkés Tibor és Marton Krisztina felügyelete, szakmai irányítása mellett gyógyulnak azok, akiknek lelkében, aztán testében is kemény nyomott hagyott a függőség.

Baptista mintaprogram a közfoglalkoztatásban

Kiskőrös – A Baptista Szeretetszolgálat és a Kiskőrösi Szeretetházi Gyülekezet közös szervezésében közfoglalkoztatási mintaprogram valósul meg rászorulók számára. A „kiskőrösi mezőgazdasági modul” ünnepélyes megnyitóját június 22-én, szerdán tartották a Szűcs József utcában.

Police Show and Soccer Games on World Refugee Day

Budapest, Fót – On World Refugee Day, June 20th, Hungarian Baptist Aid organized an event for the refugee children staying in the Integration Center for Refugees and Temporary Home for Protected Families. The children got to meet with the installations of a police car, and could try how to create fingerprints.

Segítség a jégeső károsultjainak

Rozsály – A Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue 24 speciális mentőcsapata az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felkérésére húsz fővel megkezdte a segítségnyújtást a kedd hajnali jégeső által sújtott szatmári falvakban. A munkatársak helyszíni koordinációval és a tetők helyreállításában segítenek a károsultaknak. A Baptista Szeretetszolgálat egymillió forintos gyorssegéllyel kezdi meg a segítségnyújtást Rozsályon és környékén tetőlécek, tetőfóliák biztosításával, a bevetett egységek szükség szerinti ellátásával.

Lap tetejére