“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A segélyezés aktuális kérdései

Author: Főadmin Date: 2016. október 04., kedd 15:28

 

A brüsszeli székhelyű EU-CORD ernyőszervezet tizenegy ország huszonkét hitalapú segélyszervezetét tömöríti. Az eseményen olyan nem kormányzati szervezetek csúcsvezetői vesznek részt, mint amilyen például a brit Tearfund, a holland ZOA és Dorcas, vagy a svájci Medair.  A vándor közgyűlés előadói között volt az első napon Dr. Martonyi János professzor, egyetemi tanár, volt külügyminiszter és Szenczy Sándor, az idén 20 esztendős Baptista Szeretetszolgálat alapítója, elnöke is. A közgyűlés résztvevői a világ számos súlyos válságövezetének helyzetét elemezve és humanitárius kihívásait érintve aktuális segélyezési kérdésekről beszéltek és ezzel kapcsolatos problémákra igyekeztek együtt válaszokat találni.  

Az EU-CORD tagszervezetei: Tearfund Belgium (Belgium), Mission East (Dánia), SEL (Franciaország), Tearfund Ireland (Irország), Dorcas, Help a Child, Light for the World, Tear NL, Woord en Daan, ZOA (Hollandia), Stromme (Norvégia), Alianza Solidaria (Spanyolország), Medair (Svájc),  Erikshjalpen, International Aid Service, Lakarmissionen, PMU (Svédország), Cord, The Leprosy Mission, Tearfund, MAF (Egyesült Királyság), Baptista Szeretetszolgálat (Magyarország). Az ernyőszervezet stratégiai célkitűzései a 2014-től 2018-ig terjedő időszakra: 1. A helyes gyakorlatok, tapasztalatok megosztása. 2. Emberi, financiális és kapcsolati források mozgósítása. 3. A szociális, gazdasági és környezeti igazságosság láthatóvá tétele.   

 

 

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére