“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat csapata az Open Road Fesztiválon

Alsóőrs – Motorozás, zene és jótékonyság. Június 8-tól 12-ig a Balaton-parti településen rendezik meg az idei Open Road Fest elnevezésű eseményt, amelynek második alkalommal partnere, résztvevője a Baptista Szeretetszolgálat csapata. Idén ismét lesz Jótékonysági Kids Race, az óvodások június 10-én, pénteken 17 órakor pattannak motorra.

Beiktatták a baptista egyház vezető tisztségviselőit

Budapest – A Magyarországi Baptista Egyház 2016. évi közgyűlése által választott vezető tisztségviselők ünnepélyes beiktatása június 5-én, az Újpesti Baptista Imaházban volt.

„Ti adjatok nekik enni!”

„Ti adjatok nekik enni!”, olvastam a Bibliában két évtizeddel ezelőtt Jézus szavait, miközben lelkemről, mint öreg vályogházról a régi meszelés, úgy szakadtak le egykori léhaságom, világnézetem rétegei. Nem gondoltam, miként is hihettem akkor, hogy ezek a szavak olyan késztetésre indítanak, olyan tettekre ragadtatnak, hogy az Úr 2016. esztendejében Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezetének vezetőjeként kell számot adnom a múltról. És önmagamról is, biztosan.

„A lehetetlennek látszó váljék még többször lehetségessé”

Hajdúszoboszló – Június 2-án és 3-án a Baptista Szeretetszolgálat országos vezetői konferenciát rendezett az üdülővárosban. A Hittel és szakértelemmel című esemény jelentőségét növelte, hogy a segélyszervezet idén jubilál, hiszen 20 esztendős.

Fórum a migrációs válságról

Budapest – A migrációs válságról, az ideiglenes határzár felépülése előtti és utáni magyarországi tapasztalatokról tartott előadást minap Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője a Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ felkérésére.

Kiállítás készült a 20 éves Baptista Szeretetszolgálat történetéről

Hajdúszoboszló – Idén 20 esztendős a Baptista Szeretetszolgálat. A jubileum emlékére vándorkiállítás készült, fényképek és írott anyagok idézik fel a múltat, azt az utat, amit a segélyszervezet az alapítástól máig megtett, a munkát, amit elvégzett. Természetesen a teljesség igénye nélkül, hiszen amikor a munkatársak számot vetettek a tevékenységek, akciók sorával, látták, lehetetlen minden részletről megemlékezni. A tárlat első állomása Hajdúszoboszló, ahol június 2-án nyitotta meg a szervezet országos vezetői konferenciáját. Ime, a 20 év legfontosabb mérföldkövei…

Jótékonysági Kids Race: már Mező Misi is felajánló!

Alsóőrs – Motorozás, zene és jótékonyság. Június 8-tól 12-ig a Balaton-parti településen rendezik meg az idei Open Road Fest elnevezésű eseményt, amelynek második alkalommal partnere, résztvevője a Baptista Szeretetszolgálat csapata. Idén ismét lesz Jótékonysági Kids Race, az akcióhoz minap Mező Misi is csatlakozott.

Robotolimpia 2016: tizenegyszer a dobogón!

Hajdúböszörmény – Május 28-án rendezték meg a Közép- Európai Robotolimpiát, amelyen a Baptista Szeretetszolgálat csapata három robottal indult és a diákok ismét nagyszerű eredményeket értek el.

Csoda Vácott: új épületben a speciális ellátás otthona, a Szorgos Kezek Háza

Vác – A Baptista Szeretetszolgálat május 30-án, hétfőn 14 órakor ünnepélyes külsőségek mellett nyitotta meg a fogyatékkal élők intézményének új épületét, a Szorgos Kezek Házát a Mentős köz 4-es szám alatti ingatlanon. Ezzel ismét egy újabb régi álom vált valósággá.

Bajnok lett a Baptista Sakkiskola!

Hajdúböszörmény – A pünkösdi hosszú hétvégén asztalhoz ültek ifjú sakkozóink és korosztályonként egyéni és csapatversenyben mérkőztek a rapid országos bajnoki címért. A Baptista Sakkiskola nagyszerű sikert ért el.

Lap tetejére