“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Közösségi irodát nyitott Zuglóban a Baptista Integrációs Központ

Budapest – Közösségi irodát nyitott november 4-én a Baptista Integrációs Központ egy zuglói bérházban. A „Bérház-projekt” célja a közösség erejének növelése, amely a szociális problémák megoldásának is az egyik hatékony eszköze lehet.

Járvány idején is téli krízisellátás a hajléktalan léthelyzetben élőkért

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat a járványhelyzet idején is fokozott erőfeszítésekkel alkalmazkodik a hajléktalan-ellátás területén tapasztalható megváltozott körülményekhez, készülve a téli krízisellátásra.

Sok-sok csomagnyi segítség került a legjobban nélkülözők asztalára

Nagykanizsa – Tartós élelmiszert és ruhaneműt osztott a nagykanizsai rászorultaknak október 15-én, csütörtökön a Baptista Szeretetszolgálat és partnerszervezete.

Gépkocsikat kapott négy fővárosi és négy vidéki kórház a védekezéshez

Budapest – Az NHKT egyik tagszervezetének, a Baptista Szeretetszolgálatnak az elnöke, Dr. Szilágyi Béla egy gépkocsit adott át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak. A járművet október 15-én Breitenbach Sándor műszaki igazgató vette át.

Szociális intézmények védekezését segíti a humanitárius tanács

Budapest - Összesen több mint 32 millió forintnyi eszközzel segíti a segélyszervezetek, köztük a Baptista Szeretetszolgálat szociális intézményeinek koronavírus-járvány elleni védekezését a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács.

A segítségnyújtás alappillére a biztonságos környezet megteremtése

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat biztonsági szakemberének, Horváth Sándornak a gondolataival jelent a Biztonságpiac Évkönyv, amit minap egy nívós szakmai konferencián mutattak be.

„A bölcs tanítás az élet forrása”: országos évnyitó a Cserepka Iskolában

Pécs - A Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában a 2020-2021-es tanévben szeptembertől országszerte negyven baptista oktatási intézményben mintegy 14 ezer diák kezdi meg a tanévet. A segélyszervezet idén kilencedik alkalommal tartotta meg országos tanévnyitóját, amely egy kosárlabdapálya átadásához is kapcsolódott.

Oktatási konferencia a digitális oktatásról és egyéb fontos témákról

Pákozd – Aktuális feladatok megtárgyalásának céljával rendezte meg a Baptista Szeretetszolgálat kilencedik, a 2020-2021-es tanév országos oktatási konferenciáját a segélyszervezet pákozdi logisztikai központjában.

Rétságon osztottak segélyt az adományozási munkatársak

Rétság – Augusztus 25-én, kedden a Nógrád megyei Rétságon osztottak segélyt a Baptista Szeretetszolgálat Adományozási Igazgatóságának munkatársai. Háromszáz családnak tudtak így segíteni tartós élelmiszerrel, tisztító és tisztálkodási szerekkel: a rászorultakhoz eljuttatott segély értéke mintegy 2,5 millió forint volt.

Láthatatlan segítők: a 2020-as Jószolgálat-díj nyerteseinek listája

Budapest – Minden eddiginél több jelölt és közönségszavazat érkezett a Jószolgálat-díj 2019/2020-as évadában. A Twickel-Zichy Mária Terézia Közhasznú Alapítvány által már negyedik alkalommal meghirdetett kezdeményezés célja elismerni és minél szélesebb körben megismertetni a szociális szektorban dolgozó szervezeteket és önkéntes segítőket, civil közösségeket.

Lap tetejére