“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Minisztériumi tájékoztató egy európai humanitárius program kapcsán

Budapest – Március 24-én a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott előadást Baczkó Zsuzsanna, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője. Az esemény egy európai humanitárius projekt része.

Félmillió forint a londoni magyaroktól

London – Sikeres jótékonysági akciót szerveztek március első felében az angliai nagyvárosban a Baptista Szeretetszolgálat támogatásával működő gyermekotthonok javára.

Az adományok eljutottak az „ősi magyar haza” legkeletibb végébe

Komandó – Március 7-én, kedden megérkeztek a Székelyföldre azok az adományok, amelyeket a Baptista Szeretetszolgálat szállított az egykori történelmi Magyarország legkeletibb és legmagasabban fekvő településére.

Kommunikáció, adománygyűjtés és civil szervezetek segítése

Ukrajna – A Baptista Szeretetszolgálat résztvevője egy újonnan induló nemzetközi projektnek, amelynek célja, hogy a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus és a változó politikai helyzettel összefüggésben erősítse a humanitárius tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek alapvető készségeit.

Rangos nemzetközi tanácskozás az önkéntességről

Brüsszel – A Baptista Szeretetszolgálat a 2017-es évben is folytatja az EU Aid Volunteers Kezdeményezés keretében megkezdett programjait, amelyeknek egyik újabb állomásaként február első felében Gál Dávid, a segélyszervezet nemzetközi igazgatója részt vett egy brüsszeli konferencián, ahol két napon át aktuális kérdésekről, a továbblépés lehetőségeiről tárgyalt a világ legkülönbözőbb országaiból több mint száz, elsősorban humanitárius területen dolgozó szakember.

Példás összefogás Kommandóért, az erdélyi magyar jövőért

Székesfehérvár – Egyre több adományt gyűjtenek össze Fejér megyében a kommandói iskola részére, amelynek egy részét tűz pusztította el az év első napjaiban.

Segítség a legtávolabbi magyar falunak

Kommandó – Leégett az év elején egy székelyföldi magyar falu iskolája, hamu martaléka lett a könyvtár és a sporteszközök raktára is. Az Alba Fehérvár KC kézilabdacsapata, a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és a Vörösmarty Mihály Könyvtár felajánlotta segítségét: szombaton például fontos mérkőzésen gyűjtenek a kézisek.

Emberkereskedelem elleni küzdelem: segítség 39 áldozatnak

Budapest – Az emberkereskedelem jelensége elleni tevékenység továbbra is a Baptista Szeretetszolgálat egyik legsikeresebb nemzetközi programja. A területen dolgozó munkatársak elkészítették az elmúlt év történéseinek összefoglalóját. Az adatok mögött sorsok, megmentett életek bukkannak fel a múltból és adnak erőt a továbblépéshez, hiszen egyéni tragédiából idén sem lesz kevesebb.

Könyvek az elégett kötetek helyére

Kommandó – Leégett az év elején egy székelyföldi magyar falu iskolája, hamu martaléka lett a könyvtár is. A Baptista Szeretetszolgálat elsősorban könyvekkel segít.

Meleg ruha és anyagi segítség a határokon túlra is

Kárpátalja, Erdély, Vajdaság – A rendkívüli hideg időjárás különösen kiszolgáltatott helyzetbe hozza azokat a szegény embereket is, akik elvileg nem tartoznak a hajléktalan léthelyzetben élők közé. A Baptista Szeretetszolgálat meleg ruhát, illetve anyagi segítséget juttatott el a határokon túlra, hátrányos helyzetű településekre is. Elsősorban tűzifára van nagy szükség.

Lap tetejére