“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Örömkönnyek és csodás pillanatok a földalatti csarnokban

Parajd – A parajdi sóbánya lélegzetelállító földalatti csarnokában gyülekeztek december 17-én, szombaton délelőtt azok a gyermekek, akiknek többsége a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes alapította székelyföldi gyermekotthonokból érkezett az ünnepségre. A fiatalok évről-évre azoknak a cipősdoboz ajándékoknak örülhetnek ilyenkor, amelyeket a Baptista Szeretetszolgálat juttat el Erdélybe: a dobozok legtöbbjét az akció központi gyűjtőhelyéről, a budapesti Deák téren felépített Cipősdoboz Várból indították útnak napokkal ezelőtt a Sóvidék felé.

Megérkezett Kárpátaljára az adomány

Beregszász – November 11-én, pénteken átvették Kárpátalján azokat az adományokat, amelyeket a Karitatív Tanács tagszervezeteként részben a Baptista Szeretetszolgálat juttatott el a határon túli rászorultakhoz.

Missziót előkészítő helyzetfelmérés Irakban

Erbil (Irak) – A Baptista Szeretetszolgálat háromfős szakértői csoportja a héten a moszuli offenzíva miatt kialakult humanitárius helyzetről tájékozódott a helyszínen. Megbeszéléseket folytattak a térségben létrehozott menekülttáborok vezetőivel, a nemzetközi segélyszervezetek helyi képviselőivel, pesmerga katonai vezetőkkel és az erbili magyar konzulátus illetékeseivel.

Segélykonvoj indult Ukrajna felé

Budapest, Munkács – A Baptista Szeretetszolgálat adománya is része annak a segélyszállítmánynak, amely november 9-én, szerdán reggel indult útnak Ukrajna felé.

Önkéntesek képzésével a kihívásokkal szemben

Nantes – A Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi partnereivel olyan pályázati program végrehajtásában vesz részt, amely technikai segítséget nyújt azon résztvevő európai civil szervezetek számára, akik önkénteseket küldenének a harmadik világ országaiba. Franciaországban koordinációs értekezletet szerveztek október végén.

Baptista konduktorok Vietnámban

Danang – Folytatódott Vietnámban a Flame-program, a mozgássérült gyermekek érdekében végzett rehabilitáció. A projektet a Baptista Szeretetszolgálat amerikai irodája, a Respond24 koordinálja.

Valódi segítség lett a gyakorlatból: hazatért a mentőcsapat

Budapest – Már indulás előtt megjósolható volt, hogy a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Csoport idei nemzetközi gyakorlata több lesz, mint egy megszokott tréning. A véletlen és a szélsőséges időjárás aztán gondoskodott arról, hogy ez valóban így legyen.

Észak-Karolinában segítenek a baptisták

Lumber (USA) - Miközben a szokásos évi tréningjére érkeztek az észak-karolinai baptista szövetség táborába a magyarok által alapított nemzetközi Rescue24 mentőcsapat szakértői, a Matthew hurrikán gyilkos áradásokat okozott Lumber megyében megölve sok ezernyi állatot és sajnos tíz embert is. A 27 főből álló, soknemzetiségű – kanadai, ecuadori, mexikói, amerikai és magyar – speciális mentők a helyi katasztrófavédelmi szakemberek kérésére azonnal segítettek a vízi mentésnél.

Tamara a legjobbak között van a távoli Amerikában is

High Point – Az Egyesült Államokban tanul augusztus óta a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő oktatási intézmények első amerikai ösztöndíjasa, egy velencei diáklány. Minap üzenetet küldött, élményeiről számolt be.

Készenlétben a baptista mentőcsapat

Haiti – A Baptista Szeretetszolgálat készenlétbe helyezte Rescue24 elnevezésű nemzetközi kutató-mentő csoportját és annak egészségügyi személyzetét a Matthew hurrikán pusztításának következményei miatt.

Lap tetejére