“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Mozgalmasan teltek az ünnepek a baptista sakkozók számára

Zürich – Sakkozóink az ünnepi időszakot is tartalmasan töltötték. A karácsony estét már a vonat hálókocsijában ünnepelték útban Svájc felé, ahol a december 26-30 közötti, zürichi Christmas Openen Terbe Julianna eddigi legkomolyabb nemzetközi felnőtt eredményét érte el.

Tanulságok a sakk csúcsairól

Tarvísió - Eseménydús két héten vannak túl a Baptista Szeretetszolgálat által támogatott sakkozók, Terbe Julianna és Zsuzsanna, akik a női Junior Sakk Világbajnokságon vettek részt az olaszországi Tarvísióban.

Baptista ikerlányok a sakkvilágbajnokságon

A Baptista Szeretetszolgálat két támogatott sakkozója képviselheti idén Magyarországot november 13 és 27 között a Junior Sakk Világbajnokság női mezőnyében.

A kudarc kezelésének helyes módja a humanitárius szakemberek szerint

Kijev – Miként tanulhatnak hibáikból a humanitárius szervezetek szakemberei? A témában „Elbukott projektek és új megközelítések” címmel rendeztek konferenciát minap Kijevben, az ukrán Adventista Szeretetszolgálat központjában. Az esemény előadója volt Gál Dávid, a magyar Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi igazgatója is.

Újabb amerikai missziós csoport Székelyhídon és környékén

Székelyhíd – Folytatódik a mélyszegénységben élő, partiumi magyar ajkú roma lakosság körében végzett missziói szolgálat.

Magyar fejlesztésű szoftvert használnak a kárelhárításnál Texasban

Washington – Járai Judit, az MTI tudósítója írta meg október 8-án, vasárnap, hogy magyar fejlesztésű szoftvert használnak a Harvey hurrikán okozta károk felmérésénél Texasban a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai.

Két Terbe a válogatottban!

Balatonszárszó, Fuengirola – Szeptember közepén a Baptista Szeretetszolgálat sakkozói, a Terbe-ikrek két külön válogatottban is szerepeltek: Juliannát meghívták a felnőtt női válogatottba, míg Zsuzsanna az Egyetemisták Európa Bajnokságán képviselte hazánkat.

Magyar segélymunkások is részt vesznek a mentésben a Harvey vihar sújtotta térségben Texasban

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége megköszönte a magyarok segítségét.

Augusztus 19-e a Humanitárius Világnap

Az ENSZ határozata alapján 2008 óta augusztus 19-én ünnepeljük a Humanitárius Világnapot, amikor a világ azok előtt tiszteleg, akik a humanitárius ügyek szolgálatában szakemberként, aktivistaként, önkéntesként dolgoznak vagy dolgoztak. E nap jó alkalom ahhoz, hogy bár ez lehetetlen vállalkozásnak tűnik, mégis megpróbáljuk röviden összefoglalni a Baptista Szeretetszolgálat elmúlt több mint 20 esztendejét, felidézve a legfontosabb törekvéseket.

A Baptista Szeretetszolgálat robotikásai továbbra is a világ élvonalában

Nagoya, Japán – Július 26-tól 30-ig Nagoya városában rendezték meg a RoboCup Junior 2017 elnevezésű robotika világversenyt, amelyen Magyarországot a Rescue Line kategória nemzeti minősítő versenyének eredménye alapján ismét a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata képviselte.

Lap tetejére