“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Külföld

A Baptista Szeretetszolgálat szakemberei Kelet-Ukrajnában nyújtanak segítséget

Author: Főadmin Date: 2019. május 04., szombat 14:29

 

A Visegrádi Alap által támogatott projekt fő célkitűzése a helyi közösségek erősítése Ukrajnában: a Visegrádi Csoport országai által szerzett tapasztalatok továbbadása, valamint az összes V4-ország (Szlovákia, Csehország, Magyarország, Lengyelország) és Ukrajna nonprofit szervezetei közötti együttműködés erősítése.

Ezt a célt ukrán társadalmi szervezetek kapacitásának fejlesztésével kívánják elérni a magyar baptista szakemberek a civil menedzsment, forrásfejlesztés és marketing területén. Ha a helyi NGO-k, nem kormányzati szervezetek munkáját hatékonnyá tesszük, azzal javítjuk a közösség felé nyújtott szolgáltatásaikat. A képzésben részt vevő régiók Dnyipro és Zaporizzsja, amelyek a kelet-ukrajnai térségben zajló konfliktus által leginkább érintettek közé tartoznak, így ott van a legnagyobb szükség a helyi szervezetek által végzett humanitárius programokra.

A visegrádi négyek által nyújtott kapacitásnövelő projekt három fő összetevőből fog állni: képzés, egy budapesti tanulmányút és konzultációs mentor program. A magyar Baptista Szeretetszolgálat szakértői – Gál Dávid ügyvezető igazgató és Szabó Márk marketing és PR szakember – 2019 májusában Dnyipro városba indulnak, hogy háromnapos képzést tartsanak a civil PR és kommunikáció gyakorlatáról.

 

A projektet az ADRA Szlovákia, az ADRA Cseh Köztársaság, a magyar Baptista Szeretetszolgálat, a lengyel Polish Medical Mission és az Institute Republica Ukraine hajtja végre a Nemzetközi Visegrádi Alap és a Koreai Köztársaság Külügyminisztériumának pénzügyi támogatásával.

 

www.visegradfund.org

http://www.mofa.go.kr/

www.adra.sk

www.adra.cz

www.baptistasegely.hu

www.pmm.org.pl

http://inrespublica.org.ua/en/

 

RELATED NEWS

Srí Lanka: a Baptista Szeretetszolgálat támogatást nyújt

A Baptista Szeretetszolgálat felajánl 1 millió forintos támogatást, amit helyi partnerei segítségével mielőbb a helyszínre juttat, illetve megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy amennyiben szükséges, intézményi ellátást nyújtson az áldozatul esett családok gyermekeinek. Ezzel egy időben gyűjtést indít a szüleiket elvesztő gyermekek javára. Kérjük, támogassa Srí Lankát a Baptista Szeretetszolgálattal együtt! Az UniCredit Bank 10918001-00000061-69770006 számlaszámára lehet utalni, „Srí Lanka húsvét” megjelöléssel.

Nyugat-Ukrajna: közkinccsé tett tapasztalatok a fiatalok érdekében

Nagydobrony - „A nyugat-ukrán civil szervezetek jövőbeni munkaképességének növeléséért a fiatalok körében” címmel új programot indított a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, aminek keretében képzéseket és iskola-látogatásokat valósít meg Kárpátalján. A Visegrád Fund által támogatott pályázatban a szeretetszolgálat a LifeAid segélyszervezettel, valamint szlovák, lengyel és ukrán civil szervezetekkel dolgozik együtt.

Source d’ Lumiere, A Fény Forrása

Pourt-au-Prince – Hét éve működik Pourt-au-Prince-ben, Haiti fővárosában a Szeretetszolgálat által felépített baptista gyerekközpont. Hét éve küldi hűségesen havi 3 ezer forintos adományát sok-sok magyar támogató.

Lap tetejére