“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Nemzetközi tapasztalatcsere a szociális munka kihívásairól

Pozsony – A szlovákiai fővárosban tanácskoztak azok a szlovák, lengyel, cseh és magyar szakemberek, akik menekültekkel és más, könnyen sebezhetővé váló, támogatásra szoruló személyek pszichoszociális megsegítésével foglalkoznak. A kétnapos konferenciára a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai is meghívást kaptak.

Együttműködés az ukrajnai civil szervezetek támogatásában

Pozsony – Az első koordinációs megbeszéléssel június 7-én és 8-án a szlovákiai fővárosban újabb állomásához érkezett annak a nemzetközi projektnek a megvalósítása, amelynek a Baptista Szeretetszolgálat is résztvevője. A program célja, hogy erősítse, fejlessze az ukrajnai NGO-k képességeit.

Szervezetek jelentkezését várjuk az EU Aid Volunteers projektbe!

A Baptista Szeretetszolgálat – nemzetközi konzorcium tagjaként – 2015 óta vesz részt az Európai Unió új programjában, az „ EU Aid Volunteers Kezdeményezésben”. Várjuk az érdeklődő szervezetek jelentkezését, akik egy személyes találkozó keretében szeretnének információt kapni a programban rejlő egyedülálló lehetőségekről!

Európai önkéntesek a harmadik világban: konferencia egy programról

Budapest – Véleménycserét, nemzetközi (a világhálón élőben is követhető) konferenciát szervezett a Baptista Szeretetszolgálat az önkéntes menedzsment helyes gyakorlatáról június 7-én, szerdán. Az EU Aid Volunteers Kezdeményezés keretében elkezdett programokat a segélyszervezet konzorciumi partnerként valósítja meg. Ezek egyebek mellett lehetőséget nyújtanak ahhoz, hogy az európai állampolgárok és a humanitárius krízisben szenvedő közösségek együttműködhessenek.

Roma missziós program, amerikai orvosokkal

Nagydobrony, Székelyhíd – Az Egyesült Államokból érkezett egészségügyi szakemberekkel látogatott el határon túli roma közösségekhez a Baptista Szeretetszolgálat csapata. Ezzel egy több éve megkezdett program újabb állomásához érkezett a legszegényebbek érdekében szervezett tevékenység.

Szeretnél önkénteskedni Európán kívül?

Vagy a szervezeted önkéntesekkel foglalkozik és fejlesztenétek a munkátokat? Ha a válasz igen, akkor látogass el az Eu Aid Volunteers angol nyelvű honlapjára, tájékozódj és csatlakozz a kezdeményezéshez!

Technikai segítségnyújtás Olaszországban

Catania, Róma – Olaszországban képviselte a Baptista Szeretetszolgálatot az Eu Aid Volunteers (Európai Önkéntes Humanitárius Hadtest) Kezdeményezés keretében megvalósított technikai segítségnyújtásokon a programkoordinátor, Baczkó Zsuzsanna.

Nemzetközi konferencia kezdődött a keresztényüldözésekről

Washington - A konferenciára mintegy 130 országból érkeztek politikusok, egyházi méltóságok, keresztényüldözések áldozatai vagy a hozzátartozóik. Magyarországról a baptista gyülekezetek vezetőit hívták meg, az eseményen részt vesz Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat irányítója is.

Nizza, London, Stockholm – tanácsok a biztonságért, kártyákon is!

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai tevékenységük során gyakran megfordulnak olyan helyszíneken, ahol számítani lehet rendkívüli eseményekre, akár terrorakciókra is. Nem csak belföldön hajtanak végre segélyezési és humanitárius feladatokat, hanem a világ számos pontján: legutóbb például az instabil és veszélytelennek egyáltalán nem mondható észak-iraki, többségében kurdok lakta régióban jártak. De a veszély sajnos házhoz jön és Európában is történnek emberáldozatokat követelő terrorcselekmények.

Kárpátalja: folytatódik a „Fogadj örökbe!”program

Ungvár – Rászorult gyermekeket támogat egy iskolai programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat. Első lépésben az étkezés minőségén javít a segélyszervezet.

Lap tetejére