“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Baptista robotika: világbajnoki harmadik helyen végzett a csapat!

Montreál – Legjobb európai csapatként világbajnoki bronzérmes lett a baptista robotikások csapata és ezzel folytatta nagyszerű menetelését a nemzetközi porondon.

Robotika: Európa-bajnoki ezüst!

Montesilvano - Véget ért az EURCJ 2018. elnevezésű robotika Európa-bajnokság az olaszországi Montesilvanóban. A Baptista Szeretetszolgálat csapata ismét kiváló eredményeket ért el a nemzetközi megmérettetésen. A versenyen a segélyszervezet rescue robotjai katasztrófa-szimulációs helyzetekben autonóm módon mentettek áldozatokat.

Amerikai egészségügyiekkel Kárpátalján

Nagydobrony – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai amerikai orvosok és más egészségügyi szakemberek munkáját segítették az elmúlt napokban Kárpátalján.

Észak-Korea templomépítésre kérte fel a magyar baptistákat

Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti: Washington, 2018. április 22., vasárnap (MTI) - Az észak-koreai vezetés egy phenjani imaház megépítésére kérte fel a magyarországi Baptista Szeretetszolgálatot - tájékoztatta az MTI-t szombaton a segélyszolgálat Washingtonban élő vezetője.

Észak-Karolinában segít a magyar baptisták különleges mentőcsapata

Raleigh – Az Egyesült Államok Észak-Karolina államában dolgozik az elkövetkezendő napokban a Baptista Szeretetszolgálat HUBA-Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoportja.

Amikor meghasad az élet

Lima - Helyszíni riport készült a Baptista Szeretetszolgálat perui programjáról. Az írás a Fejér Megyei Hírlap április 14-i számában jelent meg, a történtekről felvételt készített a Kossuth Rádió is.

A második segélyszállítmány is célba érkezett Csángóföldön

Külsőrekecsin – Az elmúlt hét csütörtökének éjjelén érkeztek meg kollégáink a több mint 900 kilométerre lévő csángóföldi Külsőrekecsinbe, az októberben tűzkárt szenvedett egykori családi házhoz. A tragédiát átélt Szarka Felíciának és családjának a tűzesetben mindenük odaveszett.

A kereszt nyoma a falon

Külsőrekecsin – Eljutott a moldvai csángómagyarok földjére a Baptista Szeretetszolgálat első segélyszállítmánya, amelyet rövidesen további segítség követ. Riportunk erről az útról szól.

Összefogás egy csángóföldi magyar családért

Seregélyes – Az elmúlt év őszén, egy éjjel a csángóföldi magyar tanárnő, Sarca Felícia családi háza a tűz martaléka lett. Rajta és családján igyekszik segíteni egy összefogás.

Jimmy Carter elnök szívélyes hangú köszöntőt küldött

Washington - Carter elnök Szenczy Sándor baptista lelkésznek, a magyar Baptista Szeretetszolgálat Washingtonban dolgozó vezetőjének címzett levelében intézett üzenetet a magyar néphez - tudósít az MTI.

Lap tetejére