“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Készenlétben van a baptista egészségügyi csoport az indonéziai földrengés miatt

Budapest - Készenlétben van a Baptista Szeretetszolgálat egészségügyi csoportja (két orvos, két ápoló és egy logisztikai munkatárs), hogy a helyi hatóságokkal és a helyi partnerekkel való egyeztetések után elinduljon az indonéziai földrengés helyszínére, miután pénteken 7,5-es erősségű földrengés rázta meg Celebesz szigetének középső részét.

Saját fejlesztésű szoftverrel segítünk a hurrikán sújtotta területen

New Bern (USA) – A maga területén szenzációsnak számít az a magyar szoftver, amelyet arra terveztek, hogy a katasztrófa sújtotta területeken megkönnyítse a mentőcsapatok munkáját.A baptista mentőcsapat már nem először alkalmazza a rendszert.

Átmeneti otthonok épülnek a romba dőlt házak helyén az indonéziai szigeten

Lombok - A Baptista Szeretetszolgálat ötezer dollár gyorssegéllyel támogatja az indonéziai Lombok szigetének északi részét romba döntő földrengéssorozat utáni újjáépítést. A szervezetnek önkéntese dolgozik a helyszínen.

Konduktív pedagógiai módszerekkel dolgozó magyar iskola nyílt

Washington (MTI) - Konduktív pedagógiai módszerekkel dolgozó magyar iskola kezdte meg működését a Washington közelében lévő Falls Churchben.

Huszonkét évünk a terepen: augusztus 19-e a Humanitárius Világnap

Budapest – Az ENSZ határozata alapján 2008 óta augusztus 19-én ünnepeljük a Humanitárius Világnapot, amikor a világ azok előtt tiszteleg, akik a humanitárius ügyek szolgálatában szakemberként, aktivistaként, önkéntesként dolgoznak. Idén a megemlékezések azokra a civilekre is felhívják a figyelmet, akik elszenvedői egy-egy krízisnek.

Újabb orvoscsoport dolgozik Kárpátalján

Nagydobrony – A Baptista Szeretetszolgálat logisztikai támogatásával vizsgálják és ápolják ezekben a napokban a rászorultakat amerikai egészségügyi szakemberek Kárpátalján.

A cunami árvái nem felejtenek: önkéntesek Srí Lankán

Colombo – A Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei dolgoznak ezekben a napokban abban a Srí Lanka-i gyermekotthonban, amely példaértékű összefogással valósult meg az elmúlt száz év talán legszörnyűbb természeti katasztrófája után. A segélyszervezet munkatársai 14 évvel ezelőtt sikeresen teljesítették vállalásukat, jó helyre kerültek a magyar támogatások, s azóta sem „engedték el” a cunami szörnyű emlékével felnőtt nemzedék kezét.

Segítségnyújtás anélkül, hogy ítélkeznénk: magyarokért Peruban

Lima - Kiváló a Baptista Szeretetszolgálat együttműködése a magyar Külügyminisztériummal: egyebek mellett erről szól az interjú, amit munkatársunk készített Kaleta Gábor perui nagykövettel.

A baptista gyermekotthont nem érte támadás, de fogytán az élelmiszer

Port-au-Prince – A Baptista Szeretetszolgálat a Haitit ért 2010-es földrengés után helyi és nemzetközi partnerségben épített gyermekközpontot, ahol óvoda, iskola, árvaház és szakképzés is várja a fiatalokat. Minap zavargásokról érkeztek hírek.

A baptisták segítenek a meggyilkolt magyar roma férfi családján

Szernye - A Baptista Szeretetszolgálat elnöke június 27-én, szerdán Kárpátaljára utazott, meglátogatva a minapi romák elleni támadás sérültjeit. Szenczy Sándor bejelentette: szervezete nevében elítéli a történteket, és az áldozat hazaszállításával, valamint a temetés költségeivel segíti az érintett roma családot.

Lap tetejére