“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Holland használt ruha Kárpátaljára

Nagydobrony – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai minap elszállították Kárpátaljára a Hervormd Sliedrecht elnevezésű holland keresztény gyülekezet által küldött ruhaadományt. Michel van Boxtel, a holland adományozók kapcsolattartója is elkísérte őket és segítette a közel háromtonnányi használt ruha célba juttatását.

Eljutott Horvátországba az amerikai baptisták adománya

Opatovac - Szeptember 29-én indult útnak a Baptista Szeretetszolgálat újabb segélyt szállító konvoja, amely a horvát -szerb határhoz közel eső opatovaci regisztrációs gyűjtőtábor számára vitt adományt.

Feszült helyzet a horvátországi táborban

Opatovac - Hétfőn a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai a horvátországi Opatovac (Apáti) mellett felállított regisztrációs gyűjtőtáborban jártak, ahol főként gyermekeknek és nőknek szánt meleg ruhát, takarókat, cipőket, ivóvizet, gyümölcsöt, higiéniai eszközöket adtak át a táborban dolgozó helyi baptista szervezet önkénteseinek, akik a hatóságokkal együttműködve segítik a migránsokat.

Segélyezés Szerbiában és Horvátországban, higiéniai konténer a határon

Szerbia, Horvátország – A Baptista Szeretetszolgálat továbbra is elsősorban a menekült gyermekek, nők és sérültek ellátásában segédkezik: az önkéntesek dolgoznak Szerbiában és Horvátországban is.

Osztás Szerbiában, helyzetfelmérés a horvát-szerb határon

Bácskossuthfalva – Tovább folytatja a menekültek, elsősorban a gyermekek, anyák és sérültek segélyezését a Baptista Szeretetszolgálat.

Folytatódik az orvosi ellátás, szállítmány a szerb-magyar határszakaszra

Budapest, Szabadka – A Baptista Szeretetszolgálat az elmúlt napokban folytatta a menekültek egészségügyi, orvosi ellátását a Nyugati Pályaudvarnál lévő Tranzit zónában, segélyt osztott a Keleti Pályaudvarnál is, valamint szállítmányt indított Szerbiába.

Használják a magyaroktól tanultakat

Mianmar - A Baptista Szeretetszolgálat által kiképzett önkéntes katasztrófavédelmi szakemberek tevékenyen részt vesznek a legutóbbi áradásokat követő elhárításban és helyreállításban.

Nepálban a segélyszervezet csapata

Amerikai egészségügyi csoport járt Ukrajnában

Kárpátalja - A Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével újabb amerikai egészségügyi csoport dolgozott az elmúlt napokban a kárpátaljai rászorultakért.

Tanácsok a túlélésért: interjú a Baptista Szeretetszolgálat biztonsági csoportjának vezetőjével

Budapest – Az augusztus a nyaralási főszezon, s évről évre egyre többen és egyre messzebbre szeretnének eljutni. Az egzotikus tájak azonban veszélyeket rejtenek magukban: a turista nemcsak szemtanúja, de áldozata is lehet terrorista-akcióknak, vagy éppen túszejtőknek. Horváth Sándor mindennapi feladatainak elvégzése mellett azoknak is szívesen ad tanácsot, akik kalandos utazásra készülnek, vagy egzotikusabb úti célt választanak nyaralóhelynek. A biztonsági szakember véleménye az, hogy ha egy-egy konkrét veszélyhelyzetre nem is készülhetünk fel előre, bizonyos sémákat legalább gondolatban begyakorolva kisebb eséllyel válhatunk áldozattá.

Lap tetejére