“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Önkéntes lehetőségek külföldön: október 2-ig lehet jelentkezni

Budapest – Elmúltál 18 éves? Az Európai Unió állampolgára vagy, hosszú távon tartózkodsz az unió egyik tagállamában? Beszélsz egy vagy több idegen nyelven? Akkor egy olyan egyedülálló élményben részesülhetsz, amely nem csak a szakmai profilodat, de akár az életedet is megváltoztathatja!

Remény a reménytelenségben: képzés, Flame-program Vietnámban

Tay Ninh (Vietnám) – A Baptista Szeretetszolgálat szakemberei folytatták a mozgássérült gyermekek érdekében tíz évvel ezelőtt megkezdett oktatási és rehabilitációs programjukat az ázsiai országban.

A nők és a gyerekek érdekében

Szaloniki – A Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei nemrégiben görögországi menekülttáborokban jártak. Segítettek, együttműködést kerestek, tapasztalatot cseréltek. A feladat összetett volt.

Indulásra kész a speciális mentőcsapat

Accumoli, Budapest – A HUBA Rescue24 speciális mentőcsapat indulásra kész, de az olasz hatóságok egyelőre nem kértek nemzetközi segítséget a szerdai földrengés miatt.

A washingtoni iroda vietnami mozgássérültek gondozására készül

Washington – A magyar Baptista Szeretetszolgálat washingtoni irodája a USAID támogatásával vietnami mozgássérült gyermekek gondozását kezdi meg, adta hírül az MTI augusztus 21-én, vasárnap. A részletekről Járai Judit tudósított.

A látogatásból barátság, a barátságból támogatás született

Torockó – Segítséget küldtek a seregélyesi baptista általános iskola diákjai egy erdélyi gyermekotthon lakóinak. Egy korábbi találkozásból barátságok születtek, amelynek eredménye jó szívvel gyűjtött adomány lett.

Amerikai orvosokkal és ápolókkal Kárpátalján

Ungvár (Kárpátalja) – Július 28-tól augusztus 3-ig Ukrajnában, szegény kárpátaljai településeken dolgozott, dolgozik a Baptista Szeretetszolgálat csapata. A magyar segélymunkások amerikai egészségügyi szakembereket kísértek el a szomszédos országba, ahol egy héten keresztül segítették munkájukat a rászorultak között.

Nemzetközi program, második fordulóban

Bologna– A Baptista Szeretetszolgálat partnereivel olyan pályázati program végrehajtásában vesz részt, amely technikai segítséget nyújt azon résztvevő európai civil szervezetek számára, akik önkénteseket küldenének a harmadik világ országaiba.

Az önkéntes munka hatékonyságáért a harmadik világban

Bologna – A Baptista Szeretetszolgálat pályázati partnerként vesz részt egy olyan európai uniós program végrehajtásában, amely a minőségi önkéntes munka feltételeit teremti meg, illetve javítja a harmadik világ országaiban.

Robotika: nagyszerű eredmények a világbajnokságon!

Lipcse - Június 29-től július 4-ig a németországi város adott otthont a RoboCup 2016 robotika világversenynek, melynek Junior Rescue Line kategóriájában a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata két korosztályban is képviselte Magyarországot.

Lap tetejére