“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Emberi drámák, megmentett életek: a téli krízisellátás hétköznapjai

Budapest – A téli hónapokban a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlegének és a Baptista Integrációs Központ utcai szolgálatának munkatársai is járják a közterületeket, hogy segítsenek azokon, akiket a szabad ég alatt, összetákolt viskókban, aluljárók kövén ér az éjszaka.

Hajléktalanság: a szállók megteltek, várják az adományokat!

Budapest – Bár az idei tél igazán még nem mutatta meg az erejét, a Baptista Szeretetszolgálat intézményei telt házzal üzemelnek, munkatársai folyamatosan járják az utcákat, tereket, aluljárókat.

Cipősdoboz Akció 2017: képek, pillanatok

Ajándékok a gondozottaknak

Esztergom – A Baptista Szeretetszolgálat Tábita Alapszolgáltatási Központ esztergomi telephelyén megkezdődött a karácsonyi csomagok kiosztása az ellátottaknak, a gondozottak visszajelzése fantasztikus volt. Sírva, pityeregve hívták munkatársunkat telefonon, hogy megköszönjék az ajándékokat. A gondozókkal azt üzenték, nagyon hálásak a segélyszervezetnek a csomagért. „A mi szívünket is melegség önti el azért, hogy mindennek részesei lehetünk”, mondta Havasiné Riba Eszter telephelyvezető.

Kirakodóvásár és ajándékozás Gyömörén

Gyömöre – A Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központ Miháldy Borbála Fogyatékosok Nappali Intézmény fejlesztő foglalkoztatásának eredményei láthatóak a fényképen. December 7-én, Gyömörén sokak örömére kirakodóvásárt szerveztünk, ahol a kollégák egész délelőtt szívesen fogadták az érdeklődőket. Ellátottjaink közben meglátogatták a színpadon a Mikulást, és örömmel vették át ajándékcsomagjaikat.

Tábitásokat jutalmazott Dorog városa

Pozsony – A Szociális Munka Napja alkalmából Dorog városának önkormányzata a település szociális ágazatában tevékenykedő dolgozóit – közöttük a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központ, TÁBITA Alapszolgáltatási Központ dorogi munkatársait –, pozsonyi kirándulással jutalmazta. A pozsonyi advent első alkalmán, 2017. november 25-én, szombaton két autóbusszal, idegenvezető kíséretével a tizenkét tábitással együtt összesen hatvanketten vehettek részt a városnézéssel egybekötött kiránduláson.

ALDI élelmiszer program

Pécs, Gyömöre – Idén júniusban kezdte meg a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központja a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve az áruházi expressz árumentési projektet. A kezdeményezés decembertől újabb intézmény együttműködésével egészült ki.

A Mikulás meglátogatta a gyermekeket

Koroncó - A Mikulás az ünnepen látogatást tett a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központjának koroncói bölcsijeiben is, s ezzel sok örömteli pillanatot szerzett az őt váró gyermekeknek.

November 12: a Szociális Munka Napja

Szenczy Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének köszöntője.

A Baptista Szeretetszolgálat továbbra is a Jószolgálat-díj mellett

Budapest – Második éve díjazzák azokat az önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, szervezeteket valamint közösségeket, akik kiemelkedő elhivatottsággal, napról napra végzik áldozatos munkájukat a rászorulókért. A Baptista Szeretetszolgálat is ott volt 2016-ban a Jószolgálat-díj alapítóinak partnerei között.

Lap tetejére