“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Munkatársunk, Kiss Eszter a horvát sajtóban

Opatovac, Slavonski Brod – Még az opatovaci menekülttáborban töltött napok során kérdezte a Nedjelni Jutarnji országos terjesztésű horvát lap újságírója a Baptista Szeretetszolgálat fiatal munkatársát, Kiss Esztert. A lapot minap eljuttatták hozzánk horvátországi baptista partnereink.

Megkezdődött a berendezkedés Slavonski Brodban

Slavonski Brod – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és az amerikai keresztény önkéntesek november 5-én, csütörtökön regisztráltak az épülő slavonski brod-i menekülttáborban. Jelenlétük Opatovac után a horvát-bosnyák határvárosban is állandó és folyamatos lesz.

Misszió holland önkéntesekkel Kárpátalján

Kárpátalja – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai az elmúlt napokban hollandiai keresztény önkénteseket kísértek Kárpátalja részben romák lakta településeire, akik a magyart anyanyelvükként használják.

Bejárás Slavonski Brodban

Slavonski Brod – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai horvát baptista kollégáik oldalán minap részt vettek a bosnyák–horvát határhoz közeli, horvátországi Slavonski Brod településen a migránsok számára felépített új regisztrációs tábor bejárásán.

Újabb éjszakai „műszakok” kezdődtek Opatovacban

Opatovac (Apáti) – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak egy újabb csoportja kezdte meg október 26-án, hétfőn éjszaka a munkát Horvátországban, az opatovaci regisztrációs menekülttáborban. Az érkező migránsokat a magyarok és az őket segítő amerikai önkéntesek az első állomáson fogadják, s igyekeznek megadni nekik a lehető legtöbb segítséget. A segélyszervezet elsődleges célja továbbra is a gyermekek és a nők támogatása, ellátása. A csoport váratóan a hét végen érkezik vissza Budapestre, de a következő hét elején ismét útnak indul egy újabb váltás, azaz a jelenlét továbbra is folyamatosnak mondható Opatovacban.

Kemény munka, egyre nagyobb feszültség

Sid, Opatovac – A horvátországi Opatovac mellett legutóbb a szerbiai, vajdasági Sid-ben is segítettek a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai. Élelmiszersegélyt osztottak a menekültek között, valamint felmérték a további segítségnyújtás lehetőségeit. A segélyszervezet önkéntesei elmondták, két-háromszázas csoportokban érkeznek a migránsok a városba, többségük gyalogosan. Opatovacban pedig tovább folyik a megfeszített munka.

Helytállás és drámai történetek az opatovaci menekülttáborban

Opatovac (Apáti) – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és az észak-karolinai baptisták önkéntesei a horvátországi baptista testvérekkel közösen az elmúlt hét eleje óta az opatovaci regisztrációs táborban látják el segélyezési feladataikat. Ezek nagy részét az éjszakai, illetve a délelőtti „műszakban” végzik el.

Harmincnégy autóbusz egyetlen éjszaka

Opatovac (Apáti) – Kemény munkával tölti az éjszakákat ezekben a napokban a horvátországi menekülttáborban a magyar és az amerikai baptisták csoportja.

Amerikai önkéntesekkel Horvátországban

Opatovac (Apáti) – Tartós jelenléttel folytatja a munkát elsősorban a menekült gyerekek és nők érdekében a Baptista Szeretetszolgálat.

Kisgyermekes családok támogatása

Opatovac (Apáti) – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai Horvátországban, az opatovaci menekülttáborban csütörtökön több száz élelmiszercsomagot és hálózsákot osztottak ki a kisgyermekes migráns családoknak. Az adomány egy része Michel van Boxtel koordinálásával holland támogatás útján érkezett, aki a horvátországi baptista önkéntesek mellett részt vett az osztásban.

Lap tetejére