“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Színes szakmai programok a leghátrányosabb helyzetű településeken

Author: Főadmin Date: 2023. július 20., csütörtök 14:49

 

Rohod, Besenyőd – Háromnapos tereplátogatást szerveztek a Felzárkózó Települések (FETE) elnevezésű projekt megismerésének céljából a baptista szociális szakemberek.

A Baptista Szeretetszolgálat évek óta résztvevője az ország leghátrányosabb településeit segítő programnak, amely a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakmai koordinációjával végzi feladatait. A társadalmi felzárkózást elősegítő hatalmas projekt rövidesen mintegy háromszáz települést ér el, a segélyszervezet munkatársai és önkéntesei több mint harminc településen dolgoznak majd. Az összetett és hosszútávú program rendkívül sok tevékenységet foglal magában, melyeket érdemes megismernie mindenkinek, aki felelősséget érez a szociális problémák iránt.

A Magyarországi Baptista Egyház szociális módszertanának szakemberei ezért háromnapos tereplátogatást szerveztek a Felzárkózó Települések (FETE) elnevezésű projekt megismerésének céljából. A különböző helyszíneken a segélyszervezet ezekben a napokban szakmai bemutatókat tart, melyeken szociális szolgáltatásban dolgozók, teológiai hallgatók, gyülekezeti segítők vesznek részt. Azok, akik érdeklődnek az országban jelenleg folyó legnagyobb integrációs projekt iránt, első kézből tapasztalhatják meg például a Jelen-Lét Pontokon, korai fejlesztő programokon, tanodákban, növénytermesztő állomáson folyó munkát.

 

Lap tetejére