“WITH FAITH AND COMPETENCE”

November 12: a Szociális Munka Napja

Author: Főadmin Date: 2017. november 12., vasárnap 13:53

 

Tisztelt kollégák, kedves barátaim!

 

Honnan meríthetjük az erőt ahhoz, ami előttünk áll a hétköznapokban? Mi teszi feltámadássá a holnapot, mi teszi megbocsáthatóvá a bűnöket? Mi oltja el a szívünkben a sérelmek lángját, és mit látunk meg a hozzánk közelebb lépő emberek szemében, ha az élet kockakövein járva megbotlanak, s mégoly megfáradtan is, de arcukon pillanatnyi derűvel ránk emelik tekintetüket?

Mi ad erőt a túléléshez, a bizakodáshoz, mi ad erőt ahhoz, hogy ne essünk térdre, ha gyakran arra vágyunk is? Miért szorítjuk meg a kezét annak, aki méltatlan hozzánk? Mitől csordul ki a könnyünk akkor is, ha már azt hisszük, elapadt bennünk az érzelmek folyója?

Mi ez a csoda? Kitől kaptuk? 

Ropognak talpam alatt a lépések, amint a fák mutatta úton járok, sír az ősz, vörösek és sárgák a levélkönnyei. Ahogy közeledünk az év végéhez, ilyenkor, a szociális munka napján sok minden eszembe jut szolgálatunk több mint két évtizedéből. Az első pillanatok az Utcafront napjaiból. A Baptista Integrációs Központ megszületése. Az idősek házai: szinte hallani vélem a sóhajokat, ha rájuk gondolok. Talán többet, talán még ennél is többet kellene adni nekik… Látom az ételért sorban állókat, a koszos ruhát tisztára váltókat. Igen, többet kellene tenni… 

De sokkal nagyobb a teher, mint amit közösen elbírunk. 

Mégis tudom, nem szabad letérni az útról, amelynek célja, hogy tevékenységünk középpontjában Jézus Krisztus szeretetparancsa alapján mindig azok legyenek, akikért a szolgálataink létrejöttek, és működnek. A Szociális Munka Napja egy nemzetközi szervezet nevéhez kötődik, amely 1997-ben jelölte ki november 12-ét a tiszteletadásra, amely minden évben jó alkalommal szolgál ahhoz, hogy a szakterület felhívja a közvélemény figyelmét azokra, akik az elesettekért dolgoznak.

Járom az utam, és gondolatban nagyon sokan itt vannak most velem. Arra vágyom, hogy bizonyítsam előttük a szeretet erejét, mert szándékom, hogy őket hitem szerint kitartásra és bizakodásra buzdítsam. Nem kevés az, amit kérek, tudom.

De tudom azt is, hogy Önök, Ti, olyan munkát végeztek, amelyhez kevés fogható van. 

A Baptista Szeretetszolgálat elnökeként tisztelettel köszöntöm szociális területen tevékenykedő munkatársaimat intézményhálózatunk minden részlegében és imádkozom azokért, akik gondozottjaink érdekében megteszik mindazt, ami türelmükből, erejükből telik.

Isten áldását kérem munkájukra és életükre! 

 

 

Szenczy Sándor  

A Baptista Szeretetszolgálat elnöke

 

 

Lap tetejére