“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Adományok az idősek kényelméért, lépések a gondozottak biztonságáért!

Author: Főadmin Date: 2020. május 01., péntek 14:08

 

A Baptista Szeretetszolgálat OSZSK Pécsi Gondozási Központja idősek bentlakásos otthon lakói türelmesen viselik a jelenlegi helyzettel járó kellemetlenségeket. Számos új együttélési szabályt kell betartaniuk annak érdekében, hogy megelőzzék a fertőzéseket. Már megtanulták a védőeszközök használatát, a közösségi terekben szájmaszkot viselnek és csak a szobatársak vannak egymástól 1,5 méteres távolságon belül. Halász Rita telephelyvezető örömmel számolt be arról, hogy a tavaly felújított lakószobákba megérkeztek a budapesti Radisson Blu Béke Hotel újabb felajánlása (ágyneműk), amely ebben a helyzetben óriási segítség. A lakók a  megszépült udvarban pihenhetnek, beszélgethetnek. Az előző évekhez hasonlóan az otthon sok szép virágot kapott a pécsi Gerber Kertészettől.

 Halász Rita telephelyvezető elmondta azt is, hogy az intézményvezető dr. Heidl Beáta az ápolószemélyzettel egyetértve egy fontos lépés mellett döntött, így április 6-tól beköltöztek az otthonba a nővérek és a közvetlen ellátásban dolgozók. A korábban nappali ellátásként működő épületet munkatársaink nagyon gyors munkával és összefogással nővérszállónak rendezték be. 

Jelenleg a dolgozók és a lakók együtt vészelik át ezt a nehéz időszakot, „bezárva”, de reménykedve abban, hogy a sok-sok megelőző intézkedés nem lesz hiábavaló és sikerül megóvni a ránk bízott idősek egészségét.

Köszönjük támogatóinknak, a Pécsi Önkormányzatnak a Raddisson Blu Béke Hotelnek, az Élelmiszerbanknak és a Gerber Kertészetnek, hogy velünk vannak erőfeszítéseink közepette! 

 

 

Lap tetejére