“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A katonák elvégezték a fertőtlenítést a baptista idősotthonokban

Author: Főadmin Date: 2020. május 08., péntek 15:31

 

Pécs – Rendben megtörtént a Baptista Szeretetszolgálat két szociális intézményének, bentlakásos idősotthonának a fertőtlenítése Baranya-megye székhelyén. Fertőzött személyről nincs tudomásunk.

 

A Baptista Szeretetszolgálat Szeretetotthonában (annak mindhárom telephelyén), valamint a Baptista Szeretetszolgálat Országos Segítő Központ Pécsi Gondozási Központjában a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljának, illetve a 64. Boconádi Szabó József logisztikai ezredének vegyivédelmi katonái végezték el a fertőtlenítést. Ez egyike volt a humánjárvánnyal kapcsolatban elrendelt legfontosabb központi intézkedéseknek.

A két baptista fenntartású intézmény vezetői, munkatársai, szociális gondozói továbbra is mindent megtesznek az idős ellátottak biztonsága érdekében, igazoltan fertőzött személyről sem a lakók, sem pedig a munkatársak körében nincs tudomásuk. A szeretetotthon és a gondozási központ dolgozói, valamint lakói a járványhelyzettel kapcsolatos szabályokat továbbra is szigorúan betartják, a védőeszközöket rendeltetésük szerint használják. A baptista intézményekben minden eszközzel azért dolgoznak, hogy megvédjék a legjobban veszélyeztetett időseket. Felkészültek a fertőzött személyek ápolására is, de legfontosabb feladatnak továbbra is a megelőzést tekintik.

 

 



Lap tetejére