“WITH FAITH AND COMPETENCE”

November 12-én ünnepeljük a Szociális Munka Napját

Author: Főadmin Date: 2021. november 11., csütörtök 16:29

 

 

 

Kedves Munkatársaink!

 

 

A járvány új kihívások elé állította azokat, akik a képzeletbeli frontvonal lövészárkaiban küzdöttek: az egészségügyi dolgozók mellett a szociális területen tevékenykedőket is. Fájdalmas volt megtapasztalni az idősek, az édesanyák és az édesapák elvesztését, ám örömteli volt az összefogás, az odafigyelés, az egymás segítésének számtalan szép gesztusa, a találkozás a felelősségvállalás és segítségnyújtás önzetlen megnyilvánulásaival. Lelket építő volt látni az önkéntesek helytállását, az egészségügyi és szociális dolgozók küzdelmét. Feladatunk most az, hogy tartsunk meg mindent, ami jó és próbáljuk azt tovább fejleszteni, hiszen a veszély nem múlt el.  

De közben ne feledjük el továbbra is megbecsülni azokat, akiknek munkája arra példa, hogy rászoruló, kiszolgáltatott honfitársainkat gyámolítanunk és keresztyéni módon szeretnünk kell. A keresztény ember számára minden nap a szociális segítségnyújtás napja, hiszen segítenünk kell, ha látjuk a szükséget, rászorult felebarátunkat: irgalmassággal, egy kedves szóval, biztatással, étellel, megbocsátással, nagylelkűséggel. A jósággal, helyes tettekkel magunk is épülünk.

November 12-én ünnepeljük a Szociális Munka Napját, ekkor köszöntjük azok bátor és áldozatos munkáját, akik az egyik legnagyobb kitartást és hitet igénylő hivatás szakemberei az új század eddigi legnehezebb korszakában.

Ünnepeljük együtt a szociális munkát, a szociális munkásokat, a számtalan önkéntest! Tisztelettel köszöntjük szociális területen tevékenykedő munkatársainkat feladatellátásuk minden állomásán! Köszöntjük azokat, akik gondozottjaik érdekében megteszik mindazt – és gyakran még annál többet is –, ami erejükből telik.

 

Kedves Munkatársaink, köszönjük, hogy szeretettel, gyámolítással, ilyen kitartóan látjátok el mindennapi szolgálatotokat!

Isten áldását kérjük tevékenységetekre, életetekre és azoknak a mindennapjaira, akik rátok számítanak!

 

Dr. Szilágyi Béla                                                                             Hári Tibor

elnök                                                                                              ügyvezető főigazgató

 

 

RELATED NEWS

„Akadt, aki sírva hozta a felajánlását”

Budapest, Győr, Esztergom - Ebben az évben a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Tábita Alapszolgáltatási Központ már három telephelyen tartott élelmiszergyűjtést az elmúlt hétvégén. Budapesten, Győrben és Esztergomban a Magyar Élelmiszerbank keretén belül péntek délutántól vasárnap estig a munkatársak nagy lelkesedéssel álltak az emberek elé adománygyűjtés céljából egy-egy nagyobb üzletben.

Teltházas kortárs színielőadások a klímaváltozásról

Budapest - A Climate of Change Turné szeptember elején budapesti állomására érkezett, és az olasz társulat két teltházas, nagysikerű előadást tartott a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében.

Sulipak(k)olj velünk!

Segítsük együtt a rászoruló gyerekek beiskolázását! Ezekben a kiszámíthatatlan időkben is van, ami biztos: a szükségben élő, bajba került családok számítanak ránk.

Lap tetejére