“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Újabb közös humanitárius segítség Ukrajnának, Kárpátaljának

Author: Főadmin Date: 2016. január 17., vasárnap 16:07

 

 

 

Az akcióban részt vesz a Baptista Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt, hozzájuk csatlakozott a Johannita Segítő Szolgálat, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség. A szervezők célja, hogy nem csak az adományok szállítását, hanem gyűjtését is közösen, az ökumenikus imahéthez kapcsolódóan végzik a szervezetek annak érdekében, hogy tartós élelmiszert, tisztítószert, gyógyászati segédeszközöket juttassanak el a rászorulók számára Kárpátaljára és a Kárpátokon túlra.

A gyűjtés 2016. január 17-én kezdődik és 24-ig tart, ez idő alatt várják a Karitatív Tanács tagjai gyártók és forgalmazók felajánlásait. A lakossági pénzadományokat 2016. január 22-én és 23-án fogadják a CBA, a TESCO, a LIDL és a SPAR meghatározott áruházaiban, ahol a szervezetek képviselői, önkéntesei naponta 10 és 18 óra között várják a felajánlásokat. Az összegyűjtött adományokat – hasonlóan a 2015. júniusi akcióhoz – a karitatív szervezetek, közöttük a Baptista Szeretetszolgálat helyi partnerek közreműködésével juttatják el a rászoruló személyekhez, intézményekhez.

A Karitatív Tanács öt tagszervezete – a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Református Szeretetszolgálat, valamint a hozzájuk csatlakozott Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, a Johannita Segítő Szolgálat és a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat 2015 júniusában nyolc kamionból álló szállítmányt juttatott el Ukrajnába, négy járműszerelvényt Kárpátaljára, négyet pedig a Kárpátokon túli területekre.   

 

RELATED NEWS

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Látásjavítás modern eszközökkel, magyar szakértelemmel

N'Djamena - A Baptista Szeretetszolgálat a csádi projektek folytatásaként május 21-én elindította az optikusképzést. A tréning célja, hogy a látszerészet területén dolgozó helyi szakembereknek bemutassák a modern technológiára épülő szemvizsgálat és a különböző típusú szemüveglencsék és a szemüvegkészítés aktuális technikai alapismereteit.

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Lap tetejére