“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Újabb baptista segítség Észak-Irakban

Author: Főadmin Date: 2015. február 02., hétfő 23:26

A támogatást hétfőn adta át a szervezet önkéntese Warda káldeus érseknek Erbilben. Észak-Irak kurd területeire mintegy másfél millió ember érkezett közvetlenül az Iszlám Állam fegyveresei elől menekülve, közölük sok ezren keresztények. Az otthonukat elhagyni kényszerült emberek nagy részén az egyház segít, élelemmel, ideiglenes szállással látja el őket, lehetőségeihez mérten próbál lelki segítséget is nyújtani. Az iszlamista terroristák a napokban Kirkuk városban is támadást hajtottak végre, kioltva a helyi fegyveres erők több tagjának életét. A vegyes lakosságú településen rettegésben élnek a keresztények, a lövöldözés miatt több család Erbilbe menekült.

A Baptista Szeretetszolgálat önkéntese Erbilben és Kirkukban is tájékozódott, s egyeztetett a keresztény vezetőkkel a további segítségnyújtás lehetőségeiről. A szervezet szeptemberben már eljuttatott ötezer dollárt a térségbe, ebből háromezer dollár a csamcsamali menekülttábornak, kétezer a szulejmanijai káldeus központnak jutott, ahol azóta is mintegy hetven keresztény családról gondoskodnak. 

    

 

RELATED NEWS

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére