“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Újabb baptista segítség Észak-Irakban

Author: Főadmin Date: 2015. február 02., hétfő 23:26

A támogatást hétfőn adta át a szervezet önkéntese Warda káldeus érseknek Erbilben. Észak-Irak kurd területeire mintegy másfél millió ember érkezett közvetlenül az Iszlám Állam fegyveresei elől menekülve, közölük sok ezren keresztények. Az otthonukat elhagyni kényszerült emberek nagy részén az egyház segít, élelemmel, ideiglenes szállással látja el őket, lehetőségeihez mérten próbál lelki segítséget is nyújtani. Az iszlamista terroristák a napokban Kirkuk városban is támadást hajtottak végre, kioltva a helyi fegyveres erők több tagjának életét. A vegyes lakosságú településen rettegésben élnek a keresztények, a lövöldözés miatt több család Erbilbe menekült.

A Baptista Szeretetszolgálat önkéntese Erbilben és Kirkukban is tájékozódott, s egyeztetett a keresztény vezetőkkel a további segítségnyújtás lehetőségeiről. A szervezet szeptemberben már eljuttatott ötezer dollárt a térségbe, ebből háromezer dollár a csamcsamali menekülttábornak, kétezer a szulejmanijai káldeus központnak jutott, ahol azóta is mintegy hetven keresztény családról gondoskodnak. 

    

 

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére